Megfagytak a tenger hullámai Boston mellett

Egészen különleges fotókat posztolt tegnap az Instagrammon Jonathan Nimerfroh amerikai szörfös fotográfus. A Nantucket,  JDN Photography oldalon olyan fotókat gyűjtött össze, amiket tegnap előtt készített Boston mellett. A különleges fotográfiák olyan, félig megfagyott tengeri hullámokat ábrázolnak, amelyekben olyan sok volt a jég, hogy a partra érve úgy folytak, mint a jégkása, majd a partra érve jeges dűne képződményeket hoztak létre.

wave4 wave1 wave2 wave3

Pár nappal ezelőtt, február 19-én egy New York állambeli parkban fotóztak hasonlóan durva jelenséget: a sarkvidéki körülmények között egy gejzír New York állam nyugati részének egy nemzeti parkjában öt emeletes magas, “jég vulkánná” változott.

6773713_G

A gejzír egy tó közelében található, a Glen Iris Inn (túristaház) közelében a Letchworth State Park területén, amely a Wyoming-Livingston közti megyei út mentén, 60 kilométerre Rochester várostól délre található. Januárban a tartósan fagypont alatti hőmérsékleten képződött a több méter vastag szilárd jégkúp aminek tetején vulkánkitöréshez hasonlóan spriccel ki továbbra is a forró termálvíz. A park tisztviselői azt mondták múlt héten a helyi médiának, hogy a formáció mára már legalább 50 méter magasra nőtt.

Raw-Ice-Volcano-Forms-at-NY-State-Park-Geyser

 

Boston polgármestere eközben a hét elején közleményben szólította fel a bostoni polgárokat, hogy fejezzék be a“Boston Blizzard Challenge” nevű új internetes “játékot”. Az “Ice Bucket Challenge” mintájára terjedő kihívás lényege, hogy a kihívott fél egy bostoni ház emeleti ablakából beleveti magát a ház előtt álló hatalmas hókupacba. A “játék” egy kicsit azért veszélyes, mert a hatamas hóbuckákban akár egész autók is lehetnek elrejtve…

17069345-standard boston-1024-1024x768 1600x900xBoston-Snowfall.jpg.pagespeed.ic_.yqXvdHiCrt-1024x576

Hozzászólások:

2 thoughts on “Megfagytak a tenger hullámai Boston mellett”

Comments are closed.