SZABÁLYTALAN PARKOLÁSÉRT BÍRSÁGOLTÁK MEG, AZ ÉLETMENTŐ MENTŐSÖKET!

A mentőorvos és az ápolok éppen egy idős embert láttak el a XIII. kerületben, amikor a közterületesek cetlit tettek az autójukra. A 25 ezres bírság a duplájára nőhet, ha a rendőrséghez kerül az ügy.

2015 június 25.én reggel, nagy sebességgel száguldottak keresztül a városon. Egy idős ember egészsége volt a tét, aki rosszul lett még a reggeli órákban 13. kerületi lakásában. A mentősök nem teketóriáztak, a helyszínre siettek, hogy mentsék, ami menthető. Szirénázva, vészvillogóikat használva repesztettek a helyszínre. Mivel alig lehetett az utcában parkolóhelyet találni, jobb híján a járdától nagyjából fél méterre állították le az autójukat, majd a sürgősségi ellátáshoz szükséges eszközöket magukhoz véve, elindultak a beteg lakás a felé.

mentĹs.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

Közben az FKF emberei sem voltak tétlenek! Szabálysértésen kapták a mentőautót és megbüntették azt! ?Fél méterre álltunk meg a zebrától a KRESZ-ben előírt öt méter helyett. De nálunk életmentő a gyorsaság? ? magyarázza a neve elhallgatását kérő, az egyik magánmentő-szolgálatnál dolgozó mentős. A mentőtiszti személygépkocsin jól látszott, hogy mentőautóról van szó: fel van csíkozva, rajta a mentősök jelképével, az ötágú Konstantin-kereszttel és villogóval. A közterületesek arra hivatkoztak, hogy parkolás közben a kék villogó nem volt bekapcsolva. A bírság értéke 25000 forint. Ez egy mentőautó 3 napi működéséhez elegendő üzemanyag költsége. Ha 30 napon belül nem tesznek eleget fizetési kötelezettségüknek, az ügy automatikusan a rendőrséghez kerül, a büntetés mértéke pedig a duplájára bő. Persze a rendőrök eltekinthetnek a büntetés beszedésétől, de ha az FKF túlbuzgó parkolóőrei mellé állnak, akkor mentősök kénytelenek lesznek megfizetni a bírságot… Döbbenetes hogy ilyesmi előfordulhat! Hogy volt pofájuk ehhez?!

Felháborít?! Ne felejtsd el megosztani!

Hozzászólások:

6 thoughts on “SZABÁLYTALAN PARKOLÁSÉRT BÍRSÁGOLTÁK MEG, AZ ÉLETMENTŐ MENTŐSÖKET!”

Comments are closed.