Csütörtökön jöhet a 27 fok

1000_arany-pipacs_20150414_180741

Kedden még nem lesz igazán meleg, szerdán még talajmenti fagy is jöhet, csütörtökön viszont jöhet a 27 fok.

Kedden reggel már csak a Nyugat-Dunántúlon, a Tiszántúl egyes részein és a déli határvidéken lehet erősen felhős az ég. Napközben a vékony fátyolfelhők – amelyek legfeljebb szűrik a napsütést – mellett országszerte gomolyfelhők is képződnek, kisebb mennyiségben az ország középső részén, így errefelé számíthatunk a legtöbb napsütésre is. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél délelőtt ismét többfelé megerősödik, a legerősebb széllökések a főváros környékén várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 17 fok körül alakul. Késő estére 4, 11 fokig hűl le a levegő.

Szerdán az éjszakai felhős időt követően sok napsütés várható nappali gomolyfelhő-képződéssel. Csupán elvétve alakulhat ki futó zápor. A nyugati szél megélénkül, elsősorban az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6 fok között alakul, északon, északkeleten talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Csütörtökön napos, száraz idő várható kevés fátyolfelhővel, csupán estétől kezd növekedni a felhőzet. A délnyugati szél megélénkül, főként az Észak-Alföldön megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős égre számíthatunk, rövid napos időszakok inkább délelőtt lehetnek. Több helyen várható zápor, illetve eső, egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 25 fok között alakul.

Szombaton felszakadozik, csökken a felhőzet, változóan felhős lesz az ég. Szórványosan kialakulhat záporeső. Az északi szél nagy területen lesz erős, néhol viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Hozzászólások: