5 tipp a rák megelőzéséhez

Rák. Talán a világ legrettegettebb betegsége. Napi rendszereséggel olvashatunk, hallhatunk róla, mégis szinte semmit sem tudunk a kialakulásáról. Hogyan előzhetjük meg?

5-tipp-a-rak-megelozesehez_29d25c626f22eadc0333ef0797ffc2ed

Étkezz egészségesen!

Ha egészségesen táplálkozol az negyven százalékkal csökkentheti a rák kialakulását. Igen, jól olvastad! Az interneten már számos étrendet találni, ami alapján beépítheted a mindennapjaidba az egészséges tápanyagokat. Ha semmiképp sem megy, hogy átállj a megfelelő étrendre, először kezdj kisebb dolgokkal: zöldségekkel, gyümölcsökkel.

Igyál sok folyadékot!

Tudtad, hogy a rendszeres vízfogyasztás segít a húgyhólyagrák kialakulásának megelezősében? A szervezetnek segít kimosni a húgyhólyagból a rákkeltő anyagokat, ami ezért tiszta marad. Szóval, mindenképp igyál legalább két liter vizet egy nap! De ha nem a kedvenced, akkor készíts magadnak dzsúszt, ami még egészséges is.

 

Sportolj rendszeresen!

A rendszeres mozgás nem csak húsz százalékkal csökkenti a rák kialakulását, de még a lelkednek is jót fog tenni. Akár napi húsz perc séta is elég ahhoz, hogy fitten tartsd a tested. Ha könnyen megunod az edzőterem falait, próbálj ki mindig valami újat. Jóga, box, jogging. A lényeg, hogy formában maradj.

 

Koffein!

Koffeinfüggők figyelem! Egy kutatás bebizonyította, hogy a koffein negyven százalékkal csökkenti a rákos sejtek kialakulását. Az is kiderült, hogy akár négy vagy öt bögre kávét is megihatsz egy nap, nem fog károsodást okozni a szervezetedben, de mi azért inkább a mértéktartást pártoljuk.

 

Rendszeres ellenőrzés

Ha szűnni nem akaró fájdalmat érzel a testedben, mindenképp fordulj orvoshoz! A tested a fájdalommal jelzi, hogy valami nincs rendben a szervezetedben. Ezért, ha azt érzed, hogy egy pontban már régóta fáj, beszélj az orvosoddal. Jobb még az elején megelőzni a bajt.

Hozzászólások: