Kényszermegoldás, de legalább steril a betegszállító bevásárlókocsi

Korábban kézben hordták az öt év alatti gyerekeket, a speciális szállítóeszköz drága ? az egész magyar internetet bejárta a szegedi steril betegszállító bevásárlókocsi. A Délmagyarország utánajárt, miért használják, és biztonságos-e.

?Jó ideje használják már ezt a gyerekklinikán a 0?5 éves korú gyerekek épületen belüli szállításához? ? mondta a Délmagyarországnak Facskó Andrea, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ megbízott elnöke a betegszállító bevásárlókocsiról, amit eredetileg a Facebookra posztolt ki egy felhasználó. A posztot azóta eltávolította.

7809679_09a399c617e0c949fc8f41e8935db59b_wm

?Bár az intézmények közötti szállítás a Maros Sped betegszállító cégnek köszönhetően már megoldott, amikor egyik épületrészből a másikba kell vinni a betegeket kivizsgálásra, az komoly gondot okoz. Sokáig kézben cipelték az altatott vagy más miatt hordozásra szoruló kicsiket. Ez a megoldás annál jóval biztonságosabb? ? mondta Facskó.

A speciális eszköz drága

A vezető elmondta: a gyermekklinikán nem használhatók a felnőtthordágyak az ajtók mérete miatt sem, ?de nem is lennének praktikusak a kicsik számára?. A speciális gyermekszállító eszközökból nincs sokféle, viszont drágák. A beszerzést tervezik, de addig is marad ez a megoldás ? a kézben hordozásnál biztonságosabb.

A bevásárlókocsit tisztítják, fertőtlenítik, és ugyanúgy cserélik az ágyneműt és a fejtartót a belehelyezett matracon, mint a kórházi ágyakon ? írja a Délmagyarország.

?Azt emelném ki a sztoriból, hogy az ott dolgozók tudása és hozzáállása messze feledtette a körülményeket, amelyet egyébként ők maguk is szégyellnek. Amit láttam, az nem a kórház és főleg nem dolgozóinak szégyene? ? fűzte később hozzá a történethez a képet posztoló felhasználó.

Hozzászólások:

One thought on “Kényszermegoldás, de legalább steril a betegszállító bevásárlókocsi”

Comments are closed.