Így permeteznek ránk mérget?

dd395-Tox-site-300x336

De nem lehet úgy kilépni az utcára, hogy ne lássuk az égen repülőgépek fehér csíkjait. Valami történik odafenn. Az igazi kérdés, hogy mi áll mögötte.

Ha a légügyi hatóságokon vagy a kormányokon múlna, akkor soha nem tudnánk meg túl sokat ezekről a csíkokról. Ők ugyanis a kevesek számára hozzáférhető természettudományos érvek mögé rejtőzve ködösítenek.

Az internetezők azonban szerencsére nem hagyják magukat megvezetni. Világszerte milliók és Magyarországon is rendszeresen több tízezrek osztanak meg posztokat, melyek a fehér csíkok igazi eredetéről szólnak.

Tévedhet-e ennyi ember? Lehetséges-e, hogy a már annyiszor hazugságon kapott kormányok pont ebben mondanának ebben igazat?

Mindenesetre érdemes összevetni az egymásnak eresztett érveket.

Mit látunk?

  • A ?tudományos? válasz szerint

a kondenzcsíkok olyan felhők, amiket a repülőgépek hoznak létre. Mert a hajtóművekből égéstermékek, kén, nitrogén, szén-dioxid, víz és koromszemcsék kerülnek a levegőbe, ha pedig van ott elég víz, akkor az kicsapódik ezekre a szemcsékre, és beindul a felhőképződés.

  • Na de mi ezzel a baj?

A kondenzcsíkok létezését ma már kevesen tagadják. De miért van, hogy vannak napok, amikor sokkal többet látni belőlük? Meg a kondenzcsíkokról úgy tanultuk, hogy gyorsan, pár perc alatt feloszlik, nem pedig, hogy lassan szétterül.

Önnek nem hiányzik a válasz?

A kondenzcsík-szkeptikus írások szerint ezek a csíkok órákon keresztül fennmaradnak, behálózzák az eget, lassan elterjednek. Azaz ezek valójában chemtrail-csíkok, permetezés nyomait jelzik.

The-Chemtrail-Phenomena

A tudományos vélekedés szerint egy kondenzcsíkok azért tűnhetnek sokfélének, mert nagyon gyorsan változnak a Nap, a szemlélő és a repülő által bezárt szögek. Sokat számítanak a légköri tényezők, a szél erőssége, a levegő nedvessége, meg hasonlóak. Ráadásul mindezt több légrétegen át szemléljük, melyek mind-mind torzíthatnak, árnyékolhatnak és tükrözhetnek.

Persze a tudományos érvek meg trükközhetnek. A sokak által olvasott netes elemzői posztok másik rendszeresen visszatérő kérdése, hogy miért van ennyi csík az égen? Hát ki utazik ennyit repülővel? Ön például hányszor ül egy évben repülőn?

chemtrail-skull350

Azaz gyanús, hogy a csíkot húzó repülők egy része nem lehet utasszállító. Nem véletlen, hogy a Piac és Profit portál is arról írt nemrég, hogy Budapest felett állandóan repül fel-alá egy repülőgép, napi 18-20 csíkot húzva maga után. A lap kereste a hadügyminisztériumot, ahonnan a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz irányították őket. Onnan pedig nem kaptak válasz.

Önnek nem hiányzik a válasz?

45b58-1-chemtrails

Na és mit permeteznek?

A hivatalos álláspont ennél a kérdésnél a legsemmitmondóbb:

  • Semmit.

De akkor mire fel ez a sok energia a cáfolásba?

Az igazságkereső légkörkutatók szerint

  • Mérgeket.

Ez két erős állítás egymással szemben.

A méreg-pártiak szerint nehézfémekkel permetezik az embereket. És a cél a népesség csökkentése. A hír.ma cikke szerint, amit kilencvenezren osztottak meg (!), érdekes, hogy ezek a gépek mindig akkor tűnnek fel az égen, amikor a családok az idejüket a szabadban töltik. Azaz mindig akkor veszik észre őket, amikor vannak kinn emberek.

Furcsa repülők

Szintén fontos érve a permetezéshívőknek, hogy számtalan fénykép kering az interneten olyan repülőgépekről, melyekre gyanús felszerelések vannak ráerősítve, vagy furcsa, utasszállítókra nem jellemző berendezésük van.

ct5

Ezek a csövek a repülőgép alaptartozékai lehetnek? ? kérdezi gyanakodva az Internetfigyelő blog.

Erre a felvetésre annyi a hivatalos válasz, hogy a repülőket használják tudományos célokra is, például súlyeloszlás változásait vizsgálják, légköroptikai vizsgálatokat folytatnak, és ezekhez mind speciális felszerelések kellenek.

A sokadszorra kijátszott tudomány-kártya viszont nem teszi boldoggá a szkeptikusokat. Mint ahogy az égbolton látható csíkok sem.

Tüntetést is szerveztek augusztus végére a Városligetbe, és bár az eseményre Facebookon 260-an jelezték, hogy elmennek, végül elmaradt az egész.. Mert nem találták meg egymást a helyszínre érkező résztvevők.

Vajon hihető, hogy rengeteg kondenzcsík-szkeptikus egyszerűen ne találja meg egymást egy viszonylag kis területen egy fix időpontban? Vagy volt valami a levegőben, ami megzavarta őket?

Önnek nem hiányzik a válasz?

Hozzászólások: