Férfimondatok, amiktől a nő hátán feláll a szőr

Megint eljött az ideje, hogy megvizsgáljuk az érem másik oldalát. Beszéltünk kérdésektől, amelyeket a férfiak rühellnek – most lássunk néhány tipikus mondatot, amelyek a nőket kergetik a sírba.

Ferfimondatok-amiktol-a-no-hatan-felall-a-szor_49ffb0412ed507d46f2e1ee93cd20717

Komoly kutatások és vicces irományok szólnak arról, a férfi és a női agy mennyire különbözik egymástól. Ha az alábbi kérdések, megjegyzések közül bármelyiket hallottad már férjedtől, pasidtól, haverodtól vagy más hímnemű homo sapienstől, nem csoda, hogy kiakadtál.

1. Ne gondolkozz, nem áll jól!

Eltöprengsz a világ folyásán, legyen az bármilyen egyszerű kérdés, mire ő beszól neked: ne gondolkozz, drágám! Éppen csak azt nem teszi hozzá: árt a szépségednek. Naná, hiszen szerinte a munkamegosztás úgy néz ki, hogy ő az okos, te pedig a szép. Nehogy már elbitorold a pozícióját! A végén még bizonytalanságot keltesz benne. Te jó ég, ez a nő szép is, okos is?! Hajaj! Fel van adva a lecke. Vajon meg fog ő neked felelni? ? gondolja. Mi van, ha kevés hozzád? Talán jobb volna egy olyan csaj, aki csak főzőcskézik, zoknit stoppol, és a közös esti programra cicásan kipingálja magát.

2. Túlreagálod a dolgot.

Kétségbe vagy esve. Tök mindegy, mitől, a lényeg: lógatod az orrod, és panaszkodsz, hátha életed párja megvigasztal. Vagy csak odanyújtja neked a széles, férfias vállát, hogy jól kisírhasd magad rajta. Számára azonban a probléma nem olyan falrengető, sőt, nem is érti, miért sopánkodsz annyira. Na, ilyenkor hangzik el a fenti mondat. Te persze megsértődsz: mi az, hogy ?túl?? Te nem ?túlreagálsz?, hanem reagálsz, és kész. A tanulékony egyedek erre kitárják a karjukat: na, gyere ide hozzám. A nehezebb esetek tovább boncolgatják, milyen pimf dologból fújtál te egy óriási lufit.

3. Ne hisztizz!

Az előbbi megjegyzés ikerpárja, azzal a különbséggel, hogy többnyire a kettőtök közti konfliktus során hangzik el. Általában akkor, amikor szóvá teszed, a pasas viselkedése nem tetszik neked. Például mindketten egész nap dolgoztok, este azonban csak te, mert a házimunka rád marad. Ebből eleged lesz, és kérdőre vonod, miért nem mosogat el soha. Jönnek a kibúvók, te sorra lecsapsz rájuk, bebizonyítva róluk, hogy átlátszó kifogások. Közben a hangod regiszterekkel feljebb emelkedik, párod pedig érzi, sarokba szorították. Kivágja az adu ászt: most mit hisztizel? Megbűnhődik, mert te ekkor valóban egy nagy adag hisztériát zúdítasz a nyakába.

4. Siess már, mi tart olyan sokáig?

Hogy mi? Hát nem lát ez a muksó a szemétől? Pedig ott ül a fotelben, klakkban-frakkban, téged néz, mialatt te melltartóban és bugyiban rohangálsz a tükör és a szekrény között. Csupa vacak gönc, mindegyikben hülyén éreznéd magad az étteremben, ahová este nyolcra asztalfoglalásotok van. Vagy a Roziéknál, akikhez vacsorára elígérkeztetek. Már félórája várnak. Nem baj, hadd várjanak. Oké, a ruha nagy nehezen rád kerül. Jöhet a smink. Az újabb sürgetés persze akkor csattan fel, amikor éppen a szemhéjtussal bohóckodsz. Na tessék, most jól félrekented. Kezdheted a műveletet elölről.

 

5. Mi az rajtad, hálóing?

Végre vettél magadnak egy klassz nyári rucit. Kombiné vállpántos, laza redőkben omladozik az alakod körül, maga a textíliába testesült álom. Ráadásul nem olyan, ami szembejön az utcán. Mert az a halálod. Na meg az, amikor férjed elkerekedő szemekkel rád bámul, és elismerően csettint: milyen szép hálóing! Benned megáll az ütő: egyetlen jó ízlésű ember sem nézne egy ilyen csodás darabot holmi neglizsének. Valóban nem ? ha az illető ember nő. Felhúzod az orrod, és közlöd a jelen lévő barbárral: ez most a legnagyobb divat. Talán csukott szemmel jár az utcán? Barátunk sután szabadkozik: ja? bocsika, ő nem követi a női divatot.

6. Anyukám jobban csinálja

A megoldás egyszerű: menjen anyukához ebédre vagy vacsorára, esetleg mindkettőre. Sőt, ha úgy tetszik, vissza is költözhet hozzá. Az ajtó nyitva van, és partneredet senki nem kötözte az asztal lábához, hogy erőszakkal lenyomja a torkán a te nem-anyukás főztödet. Persze, ha így kipakolsz, komoly veszekedés lehet a dologból. Mondhatod tehát finomabban is, a saját szavaiddal ? lényeg, hogy értsen belőle. Becsülje meg, amit te fáradságos munkával kotyvasztottál neki.

Hozzászólások:

3 thoughts on “Férfimondatok, amiktől a nő hátán feláll a szőr”

Comments are closed.