Unod a banánt? Így vess véget egy lazább kapcsolatnak

Milyen kapcsolat számít lazának? Szerintünk az, amelyikben nem vagy jelen teljes érzelmi bedobással. De hiába nincs köztetek szerelem, bizonyos magatartásmintákkal útját állhatod a szabadságnak?

women-need-love-1024x432

1/5 Ne hárítsd a felelősséget!

Ha ugyanis megteszed, csak elnyújtod vele a szakítás folyamatát, ami egyikőtöknek sem használ. Ne mondd például, hogy ?érzelmileg kötődöm valakihez?, azt pedig végképp ne, hogy ?jobbat érdemelsz?! Ezek hiába igazak ugyanis, a külső tényezőre való felelősséghárítás azt a látszatot keltheti a másikban, hogy te voltaképpen nem is akarod lezárni ezt az egészet, csak a körülmények kényszerítenek. Sokkal célravezetőbb például, ha egyszerűen kijelented: ?én tényleg szerettem volna, hogy működjön, de részemről még sincs rendben, és szerintem tovább kell lépnie mindkettőnknek?.
2/5 Ne menj bele a ?csak az aktusba?!

Amennyiben ezt a cikket olvasod, valószínűleg olyan helyzetben vagy, hogy szeretnél véget vetni az aktuális kapcsolatodnak. Miért is tartanád fenn a kötődés bármilyen formáját az illetővel, ha valóban ez a helyzet? Hiába állapodtok meg ugyanis abban, hogy a testiségnél több nem lesz köztetek, az érintés meglehetősen intim dolog, amit nem szerencsés egy ilyen viszony keretei között megélned. Arról nem is beszélve, hogy a másik fél talán többet akar, talán kötődik hozzád érzelmileg ? így vele szemben különösen igazságtalanok lehetnek a reményt ígérő együttlétek. Mindketten megérdemlitek, hogy szerelmesen szeretkezzetek!
3/5 Ne lájkold agyon!

A huszonegyedik századi technológia miatt új kapcsolati szabályokra is szükség van. Ezek közé tartozik, hogy ne lájkold és kommenteld szét a közösségi médiában publikált dolgait, ha már nem akarsz tőle semmit. Csak okosan! Tippek, hogy szakítás után ne legyen rémálom a Facebook. Sőt, azt se oszd meg vele az interneten keresztül, hogy mennyire hiányzik ? tudjuk ugyanis, hogy minden lezárás egyfajta hiányérzetet szül, még akkor is, ha messze nem lehet tökéletes románcról beszélni. Ezzel a magatartással csak megnehezíted a továbblépést mindkettőtök számára. Még akkor is, ha az az egy gombnyomás itt és most kifejezetten ártatlannak tűnik a számodra.
4/5 Ismerd fel az érzéseidet!

Teljesen normális, ha ideges vagy, bűntudatod támad, esetleg az érzéseid teljesen ellentmondásosak. Legyél elnéző magaddal, és fogadd ezt el a helyzet velejárójának! Ami azonban benned lejátszódik, valószínűleg nem azt jelenti, hogy szerelmes vagy ? hiszen ha az lennél, fel sem merülne benned, hogy ?unod a banánt?, illetve szerinted ?lazább? a kettőtök közötti kapcsolat. Akármi is kötött eddig benneteket össze, a legnemesebb dolog, amivel ?tartozhatsz? neki, az az őszinteség. De magadnak is, tehát szánj egy kis időt és energiát arra, hogy végiggondold, vajon mit miért érzel!
5/5 Készülj fel a kritikára!

Amikor közlöd az elhatározásodat, valószínűleg ellenérzést tapasztalsz majd a másik fél részéről, akit valószínűleg a saját közvetlen környezete is védelmez. Készülj fel arra, hogy a saját érzelmi biztonságod érdekében talán magadra kell öltened az ügyeletes főgonosz szerepét egy időre. A lelkiismeret-furdalásnak pedig még örülhetsz is, hiszen azt bizonyítja, hogy érző lélek vagy, aki törődik a körülötte lévőkkel.

Hozzászólások: