Életünk legbrutálisabb tele közelit!

Magyarország ? Az előrejelzések szerint olyan tél vár ránk, amilyen eddig még soha! Pusztító lesz és kőkemény, hóviharok, utána áradások, és ez még nem minden! Tovább tarthat a dermesztő hideg, mint eddig bármikor!Szinte egész nyáron szenvedtünk az elképesztő hőségtől, ám néhány hónap, és bekövetkezik a ?jégkorszak?! Bizony, olyan telet jósolnak, amilyet nagyon régóta nem, vagy talán eddig sohasem. Az amerikai Nemzeti Oceanográfiai és Légköri Hivatal (NOAA) Klíma-előrejelzési Központja drámai bejelentést tett. Tájékoztatásuk szerint az idei El Nino ugyanis ?jelentős lesz és erősödni fog?!

ko

De mit is jelent ez pontosan? Az El Nino-hatás, vagyis a Csendes-óceán trópusi felszíni vizeinek felmelegedését okozó légköri jelenség erős lesz, és ez jóval fagyosabb telet hozhat, mint amilyet az elmúlt években tapasztaltunk, hiszen a hatására az északi-sarki hideg levegő továbbterjeszkedik dél felé. Más meteorológiai intézmények is megerősítették, hogy számítani kell az El Nino idei felerősödésére, és ha ez nem lenne elég, felhívták a figyelmet arra is, hogy az Antarktisz fokozatosan olvadó jégsapkája ezt gyakorlatilag még jobban fokozza: az összement jégsapka következtében több meleg áramlik a légkörbe az Atlanti-óceán felől, és az emiatt kialakuló magas légnyomásmező megakadályozza, hogy a melegebb és nedvesebb nyugati áramlatok elérjék Európát

Mit érzékelünk ebből mi? A meteorológusok szerint tavaszig elhúzódik majd a kőkemény tél, és nem csupán Magyarországon, egész Európában minden eddiginél hevesebb hóviharokra és dermesztő fagyra lehet számítani. Ezek szerint tehát úgy kell készülni, ahogyan eddig még soha! Megnőhet a fűtésszámla, a villanyszámla, több téli öltözéket kell a családoknak vásárolniuk, csak hogy néhány példát említsünk, nem beszélve az autósokról, most aztán senkinek nem javasolt a nyári, illetve a ?kombinált ?gumi használata! Be kell fektetni a téli gumiba, és ezt most tényleg komolyan kell venni! Ez szintén plusz kiadás, de muszáj, hiszen a balesetek száma is sajnos megnő a téli időszakban.

Persze távol álljon tőlünk, hogy ijesztgessünk, de jobb, ha már most tudatában vagyunk annak: ez a tél tavasz közepén érhet véget!

Hozzászólások:

19 thoughts on “Életünk legbrutálisabb tele közelit!”

Comments are closed.