Iránymutatás férfiaknak! 8 pont mire vágynak a nők a párkapcsolatban!

Ha ezt a férfiak tudnák… Mert ez az a kérdés, ami szinte mindenkin kifog. Gyakran még rajtunk, nőkön is. A férfiak szerint ez az a kérdés, ami szinte mindenkin kifog. Még magukon a nőkön is. Egy biztos: nem lehet összehasonlítani a nőt a férfi működésével.

Külsőre a legtöbb mindenben egyformák vagyunk a teremtés koronáival, mégis mennyire máshogy gondolkodunk, mást szeretnénk. Kissé szakállas, de valóban találó hasonlat, hogy szinte külön bolygóról származunk. Más jelrendszerrel és más feldolgozási folyamattal kommunikálunk. És ami a fejünkben van… Még Freud bicskája is beletört a női agy kódfejtésébe…

A legfontosabb különbség a férfi és a nő között – és ez tudományos tény –, hogy a nők sokkal inkább beleveszik az érzelmeket a döntéshozatalba. A racionális döntés úgy néz ki, hogy „nekem ez rosszul esik, tehát nem jó”. Ezzel együtt viszont a nők jóval többet hagyatkoznak a megérzéseikre is, amik az ő esetükben sokszor jobban működnek, mint a férfiaknál. Ezen kívül tipikus különbség, hogy míg a férfiak közös tevékenységeken keresztül kötődnek vagy szocializálódnak, a nők az érzéseikről és a gondolataikról beszélve teszik ugyanezt.

Magyarul: a pasik meccsre mennek, a csajok beülnek valahova beszélgetni. A pasikról, természetesen. Ahol elmondják egymásnak, mi minden hiányzik a kapcsolatukból, vagy mit kapnak meg a párjuktól, amit az előzőtől nem kaptak. A nők tudniillik sosem tudják, mit akarnak, csak utólag. Mert mire is vágynak a nők igazából? Eláruljuk.

1. Magabiztos férfira

Hallottad már, hogy a nők a rosszfiúkra buknak? Nos, ez nem igaz. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a magabiztosság dögös, és a rosszfiúk első és legszembetűnőbb tulajdonsága az önbizalmuk. Ne légy puhány. Ne kérj mindenért elnézést. Légy segítőkész, de ne ugorj mindenkinek az első szavára. Tudd, hogy ki vagy, mit érsz, mire vágysz, és mit tudsz nyújtani egy nőnek. Légy laza, és legfőképp légy önmagad. A nő tudat alatt ebből szűri le, hogy bármi történik, rád számíthat.

2. Úriemberre

A nők megőrülnek az olyan pasikért, akik a tenyerükön hordozzák őket. Ma már kezd hiánycikk lenni az igazán udvarias és előzékeny férfi. Nyisd ki előttünk az ajtót, segítsd fel a kabátunkat, vidd a táskánkat és bókolj nekünk időnként. Nézz ránk úgy, mintha senki más nem létezne rajtunk kívül a világon. A nők mára túlságosan elszoktak attól, hogy nők lehessenek – ám ettől még nagyon vágynak rá.

3. Nevetésre

A humorérzék verhetetlen előny egy férfi esetében. Ha egy nőt képes vagy megnevettetni, már félig bent vagy a szívében. Állítólag, ha egy férfi le akar venni egy nőt a lábáról, ehhez a két legfontosabb tulajdonság kell: némi nagyképűség és jó adag humor – egyszerre.

4. Figyelemre

Az egyik legnagyobb ellentét férfi és nő között az, ahogyan közölnek és ahogyan hallgatnak. Egy nő általában túl sokat beszél – a férfi nézőpontjából legalább is. És persze a legkülönbözőbb okokkal kezdünk bele a mondandóinkba: hogy panaszkodjunk, hogy lelkesedjünk, hogy felhívjuk a figyelmed valamire, vagy egyszerűen csak foglalkoztat az a dolog, és meg akarjuk veled osztani.

Amit nem akar a nő, az a türelmetlenkedés, a félbeszakítás, és a tanácsok. Ha csak kifejezetten nem kérünk segítséget valamihez, nem szabad nekünk tanácsot adni, mert könnyen értelmezzük bírálatként. Hallgatóságra vágyunk. Együttérzésre, vagy az öröm megosztására.

És ha úgy nézel ki, mint akit valóban érdekel, amit mondunk, egyre jobban bízunk majd benned. De ha legközelebb nem emlékszel valamire, amiről beszéltünk neked, azzal nagyon meg tudsz bennünket bántani. Fontos, hogy valódi beszélgetőtárs legyél, és hogy te is megoszd velünk a saját gondolataidat, érzéseidet.

5. Csinosnak érezni magunkat

A nő nagyon vágyik arra, hogy párja azt éreztesse vele, ő a legkívánatosabb teremtés a bolygón, és nincs hozzájuk fogható. Ez nem azért van, mert nekünk nőknek nincs önkritikánk, hanem mert túl sok van. A legtöbb nő tele van gátlásokkal, és szüksége van a folyamatos megerősítésre, őszinte csodálatra ahhoz, hogy valóban sugározza is azt a magabiztos szépséget, amit a férfiak annyira szeretnek. Ezért érint bennünket olyan rosszul, amikor az ex nőidről hallunk: nem az egyetlennek érezzük magunkat olyankor, hanem valahányadiknak a sorban.

6. Egy igaz barátra

Akivel megoszthatjuk a legtitkosabb gondolatainkat is anélkül, hogy tartanunk kéne a negatív reakciódtól. Egy olyan barátra, aki mellettünk áll a nagy dolgokban, de a kicsikben is. Akire mindig lehet számítani, és aki akkor is ott lesz, amikor öregek és ráncosak leszünk. Aki a legrosszabb időszakainkban is szeret bennünket, aki kiáll mellettünk mások előtt, aki védelmez és hűséges. A nőknek hihetetlen nagy igényük van az érzelmi biztonságra, amit mindezzel adhatsz meg nekik.

És az élet ettől szép, hiszen valamiért anno ez így lett kitalálva: nem ugyanúgy működik a nő és a férfi. Más a szerepük a családban és a társadalomban, mások az erősségeik, és máshogyan dolgozzák fel a külső és a belső világot is.

Bár tudjuk, hogy minden nő egyedi és megismételhetetlen (ahogy természetesen minden férfi is), a közös vonások alapján többek között ezekre a dolgokra vágyunk: egy magabiztos férfira, egy úriemberre, arra, hogy megnevettessenek, hogy figyeljenek ránk, hogy szépnek érezhessük magunkat, és hogy a társunk egy igazi barát legyen.
És vajon még mire vágynak a nők?

letoltes-2

7. Hűséges társra

Egy nő mindig sokkal, de sokkal jobban vágyik az érzelmi stabilitásra, mint a férfi. Vagy mondjuk inkább úgy, hogy többet aggódik a saját “státusza” miatt, és szeretné biztonságban tudni nálad a szívét. Ne meséld el neki, hogy csaltad meg a volt barátnőd/feleséged, mert ezzel csak erősíted a bizonytalanságát. Nem arról van szó, hogy hazudni kell, épp csak ügyelj arra, mit mondasz és mit nem. Ahogy te is szeretnéd azt hinni, hogy te vagy az egyetlen férfi, akihez valaha is köze volt (még ha tudod is, hogy nyilván nem így van), ő sem szívesen gondol arra, hányadik a sorban.

A bizalmat pedig folyamatos tettekkel lehet építeni, és utána fenntartani nap mint nap. Ne flörtölj, ne viccelődj azzal, milyen jó a nő a kolléganőd, és soha, de soha ne próbáld direkt féltékennyé tenni a barátnőd. Sokkal nagyobb kárt tudsz vele okozni, mint sejtenéd.

8. Erő és érzelem egyensúlya

A nők azt mondják, hogy érzékeny férfira vágynak. Na, ez valójában nem igaz. Ha fényévenként egyszer annyira kibuksz, hogy elsírod magad, az teljesen rendben van. Ha meghatódós vagy, és könnyek gyűlnek a szemedbe az örömtől vagy valami szép dologtól, az a legtöbb nő számára abszolút pozitív. De egy-egy veszekedés alkalmával elbőgni magad, vagy naponta hisztizni és apróságokon megsértődni, nos, ez a nők kiváltsága. Nem mondom, hogy jól van ez így, de az biztos, hogy a nő nem bírja, ha a férfiemberben túltengenek az érzelmek.

Aztán itt a romantika kérdése is: minden nő azt mondja, hogy romantikus férfira vágyik. Ez nem igaz. A nő valójában egy-egy romantikus gesztusra vágyik, de az aztán legyen… olyan. Ha minden héten kétszer virágot viszel neki, azt fogja gondolni, hogy végül is kedves vagy, de uncsi. Viszont ha csak egy hónapban egyszer kap virágot, de akkor nagyon, az olyan romantikus.

A nők olyan dolgokra vágynak, ahogy a filmekben romantikáznak: kalandra, váratlan dolgokra, vagy olyasmire, amit maguktól nem tennének meg. Például amikor csak úgy megjelenik nála a férfiember, mert azonnali romantikus közlendője akadt. Vagy egy légből kapott (esetleg titokban gondosan kitervelt) utazás, vagy néhány, a táskájába/nesszeszerébe dugdosott cetli, amin csupa kedves dolog áll, vagy egy hosszú-hosszú csók, amikor belép a kedves az ajtón – ugye, hogy ezeket a dolgokat nem minden nap csinálja az ember? Na, így vágynak a nők érzelmes pasikra.

Hozzászólások: