Beteggé tehet a mikrohullámú sütő!

Ma már szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne jelen a mikrohullámú sütő. A készülékek még a munkahelyek irodáiban is ott vannak, mivel a rohanó életmód miatt nagy szükség van rájuk, ha valaki meleg ételt szeretne enni. Kétségtelenül praktikus találmány, de azért van jó pár hátulütője. Egészségünk érdekében jobb, ha felhagyunk a mikró használatával. Itt van pár ok.

phpThumb_cache_srcef36835410151d5f93a61d8a42b74c58_par988ef067f406e2bc39e11a1d4cc292c6_dat1449070299


Beteggé tehet a mikrohullámú sütő!

 

Ilyen szörnyű változások mennek végbe, ha mikrohullámú sütőben melegítjük fel ételeinket

Az összeesküvés-elméleteket gyártók igyekeznek minél több emberhez eljuttatni azt a hamis információt, miszerint a mikrohullámú sütők káros sugárzást bocsátanak ki, amely mérgezést okoz. Nos, ez nem igaz, az viszont igen, hogy a készülékben felhevített ételek összetételében olyan elváltozásokat idéznek elő, amelyeket ha megeszünk, könnyen megbetegedhetünk.
Az elkészített ételeinkben lévő tápanyagokat a mikrohullámok egyszerűen megsemmisítik. A szakértők az ilyen táplálékot ?halott ételnek? nevezik, mert nem marad semmi olyan tápforrás, amit a szervezet felhasználhatna.
Ott van például a B12-vitamin, aminek kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy több létfontosságú szerv megfelelőképpen tudjon működni. Azonban ez a vitamin megsemmisül, mikor a sugarakkal találkozik, így ha azt gondolnánk, hogy kellő mennyiségű, felmelegített ételt eszünk, amelyek tele vannak tápanyagokkal, akkor tévedünk. Így alakulhat ki többek között a B12-vitamin hiánya, amelynek súlyos következményei lehetnek.
Kutatások derítettek fényt arra is, hogy sose melegítsük fel a mikróba az anyatejet, mivel a jótékony baktériumok elpusztulnak a magas fokú sugárzás következtében. Ez pedig ugyebár azt jelenti, hogy kisbaba nem jut hozzá a szervezete számára oly fontos mikroorganizmusokhoz, tápláló zsírokhoz, amitől nőni, gyarapodni tudna.
A feldolgozott élelmiszerekben lévő tartósítószerek különösen veszélyesekké válhatnak, ha a mikrohullámú sütőben hő éri. A tudományos vizsgálatok alapján ezek rákkeltőek lehetnek.

phpThumb_cache_src5d91df7f8f27cf5c8dd17eb12c3d1cad_par988ef067f406e2bc39e11a1d4cc292c6_dat1449070299

A mikróból kivett brokkoli elveszti jótékony antioxidáns hatásának 97%-át. A párolt brokkolinál ez a veszteség csak 11% nyilvánul meg. Pár fenolos vegyület és glükozinolátok is elvesztek. A tanulmány 2003 novemberében jelent meg a ‘Journal of the Science of Food and Agriculture’ folyóiratban. A spárga C-vitamin tartalma lebomlott, egy 1999 skandináv tanulmány szerint.

Egy másik tanulmány megállapította, hogy a fokhagymában 60 másodperces mikrózás után alig lehetett allinázt találni, amely a fokhagyma elsődleges rákellenes összetevője. Egy japán tanulmány szerint mindössze 6 perces mikrohullámú melegítés a tej B 12 vitamin tartalmát a szervezet által felvehetetlen állapotba alakítja át. Egy 1992-es tanulmány megállapította, hogy az anyatej elvesztette lizozim aktivitását, antitestjeit és sokkal megfelelőbb környezetté vált a potenciálisan patogén baktériumok növekedéséhez.

A mikrohullámozott élelmiszer negatív hatást gyakorol a szívre és az egész szervezetre!

Hans Hertel, egy svájci élelmiszer tudós vizsgálta először az első mikrózott élelmiszer és emberi fiziológia kapcsolatát. Tanulmányozása során Hertel megállapította, hogy a mikrohullámú sütőben az élelmiszer olyan degeneráción megy keresztül, ami egészségügyi problémákat okozhat.

Ezek a problémák a következők:

  • Emelkedett koleszterinszint
  • Leukociták (fehérvérsejtek) számának csökkenése figyelhető meg, amely mérgezésre utal
  • Csökkent vörösvérsejt-szint
  • Radiolytikus vegyületek keletkezése
  • Csökkent hemoglobin szint, ami vérszegénységre vezethető vissza

Hozzászólások:

One thought on “Beteggé tehet a mikrohullámú sütő!”

Comments are closed.