A kókuszolaj csodát tesz a bőröddel és a hajaddal, de leesel a székről, ha megtudod, hogy még mire képes!

A kókuszolaj segíthet a rák elleni küzdelemben. A vastagbél rák az egyik leggyakrabban diagnosztizált rákos megbetegedés. Körülbelül 95 ezer új beteget regisztrálnak évente ezzel a betegséggel, más emésztő rendszeri rákos megbetegedés évente 40 ezer embert érint az Egyesült Államokban.

Ezeknek az embereknek a fele belehal a betegségbe. Ez azért van, mert a hagyományos gyógymódok, mint a műtét és a kemoterápia nem mindig járnak sikerrel, nem minden típusú megbetegedés ellen működnek. Emellett mindkettőnek számos mellékhatása lehet.

Az utóbbi időben több amerikai tudós tett közzé tanulmányt a kutatás eredményéről, melyben a kókuszolaj rákos sejtekre gyakorolt hatását vizsgálták. A tanulmány szerint a laurinsavat is tartalmazó kókuszolaj hatásos ellenszere lehet a rákos sejteknek. Legalábbis a Petri csészékben elvégzett laboratóriumi kutatások szerint 90%-ban elpusztították a rákos sejteket, de fontos megjegyezni, hogy ezek egy hermetikusan lezárt üvegedényben készült vizsgálat eredményei, élőlényeken nem kísérleteztek ezzel.

Eddig a befektetések hiányában nem igazán végeztek ezen a területen kísérleteket. Ennek oka az is lehet, hogy a gyógyszergyáraknak nem áll érdekükben, hogy más készítményt helyezzenek előtérbe a saját készítményeik helyett.

De a kókuszolajnak sok más pozitív egészségügyi hatása is van. A laurinsav, ami megtalálható a kókuszolaj mellett az anyatejben is, erősíti az immunrendszert. Több kutatás megmutatta, hogy a kókuszolaj más megbetegedések ellen is hasznos, és akár gyógyíthatja is őket. Hasznos lehet csontritkulás, vírusos megbetegedések( mint a hepatitisz, vagy a herpesz), az Alzheimer-kór, krónikus betegségek, és a rák elleni küzdelemben is. Emellett enyhítheti a kemoterápia mellékhatásait is, így kiegészítheti azt.

A kókuszolaj több betegség ellen is kifejti a hatását ezek szerint, de számtalan jó tulajdonsága van még. A kozmetikai ipar már rég felfedezte magának ezt a természetes csodaszert, népszerű bőrápoló termékek készülnek belőle. Így a nők már ismerik a hatását, nem csak a bőrükön, hanem a hajukon is. Sokan használják ugyanis hajápolóként, így hajuk fényes, és selymes tapintású lesz.

Hozzászólások: