VESZÉLYBEN A VESEMŰKÖDÉSED? EZZEL A 7 JELLEL ÜZEN A TEST!

A vesék nagyon fontos szervek. Létfontosságúak a vér szűrése, a felesleges folyadék és méreganyag eltávolítása szempontjából, szabályozzák a vérnyomást és az elektrolit szintet, serkentik a vörösvérsejtek termelését és a csontok egészségét.

Az alábbiakban a 7 leggyakoribb figyelmeztető jeleket olvashatod, amelyek vesekárosodásra utalnak.

If-Your-Kidney-Is-In-Danger-The-Body-Will-Give-You-These-7-Signs

Hátfájás

Az egyik első jel a hátfájást. Ha egyoldalú fájdalmat érzel a hát felső részén húgyúti változásokkal és lázzal együtt a vese-fertőzése vagy vesekő jele lehet.

Bőrkiütés

A veseelégtelenséggel járó méregek felhalmozódása kiütéseket és viszketést okozhat. Ha a vesék nem képesek kiszűrni a vért, és eltávolítani a mérgeket, száraz és érzékeny lesz a bőr.

Vízvisszatartás

Az arc, kezek, lábak és a boka ödémája veseelégtelenségre utalhat.

Fáradtság

Mivel a vesék eritropoetin hormonja serkenti a vörösvérsejtek képződését, a sérült vesefunkció  krónikus fáradtságot, oxigénhiányt okozhat a sejtekben, és vérszegénységet.

Légszomj

Ha a vesék károsodtak, folyadékfelhalmozódás lép fel a tüdőben.

Változások a vizelésben

A vizelet színének és állagának változása vesebetegségre utalhat. Habos vagy halvány, túl gyakori kényszer, sötét vagy véres, esetleg kevesebb vizelet, mint általában is mutathat vesebajt.

Fémes szájíz

Ha hirtelen fémes ízt érzel, és elveszted az étvágyad minden látható ok nélkül, ez az egyik leggyakoribb jelei a vesekárosodásnak.

 

Hozzászólások: