SZABADULJ MEG A CSÚNYA KÖRÖMGOMBÁTÓL, ANÉLKÜL, HOGY DRÁGA KÉSZÍTMÉNYEKRE KÖLTENÉL!

Az egyik legcsúnyább látvány, ha valakinek a szandáljából gombás lábujjak kandikálnak ki. Kétségtelen, hogy nem könnyű megszabadulni ettől a problémától, de minél jobban hagyjuk, hogy elgombásodjanak a körmeink, később annál nehezebb lesz a dolgunk, így érdemes időben cselekedni. Léteznek házi módszerek is, amivel kordában tartható ez a kényelmetlen és esztétikátlan gombás fertőzés.

Ha van odahaza szódabikarbóna, almaecet, akkor ezekből remekkörömgomba elleni készítményt keverhetünk ki. Egyik hozzávaló sem tartalmaz káros vegyszert, és mindegyik hatékony, ami a kis élősködők elpusztítását illeti.

Egy tálba öntsünk annyi almaecetet, amennyi ellepi a lábujjainkat, talpunkat. Ezután tegyük bele a lábunkat, majd dőljünk hátra, és 20 percig áztassuk az ecetben a gombás körmeinket. Ezután töröljük szárazra lábujjainkat, majd még 20 percre tegyük bele, és hagyjuk ázni.

Ezt követően öntsük ki az ecetet, és töltsünk a tálba meleg vizet, és ebbe is áztassuk a lábainkat 20 percig. Ha letelt az idő, tegyünk bele egy marék szódabikarbónát a vízbe, és ismét 20 perces lábáztatás következik. A végén töröljük meg egy tiszta törülközővel lábfejünket, lábujjainkat. Ahhoz, hogy teljesen visszahúzódjon a körömgomba, az eljárást naponta, több héten keresztül meg kell ismételni.

Ha kissé türelmetlenek vagyunk, van egy gyorsabb megoldás is!

Szükségünk lesz: egy cikk, összezúzott fokhagymára, olívaolajra. Egy tálba tegyük bele az olívaolajat és a fokhagymát, keverjük össze és ezzel kenjük be a körmeinket. Minél gyakrabban alkalmazzuk az eljárást, annál gyorsabban szabadulunk meg a problémától.

Hozzászólások: