Ezért jó és ezért nem, ha a nő kezdeményez

Összezavart párkeresők

A nőket alaposan összezavarják mostanában, hiszen egyfelől azt a tanácsot kapják, hogy merjenek kezdeményezni, legyenek magabiztosak, a férfiak szeretik, ha a gyengébbik nem irányít. 

A másik oldalon éppen ennek az ellenkezője áll: legyenek titokzatosak, megközelíthetetlenek, még véletlenül se adják ki az érzelmeiket. 

Nem csoda, ha mindkét nem összezavarodott, a férfiak a legtöbbször képtelenek értelmezni a jeleket, a nők pedig lányos zavarukban sokszor azt sem tudják, melyik énjükkel rukkoljanak elő.

A nagykönyv szerint

A tökéletes ismerkedési menetrend szerint a nő választ, szándékát nagyon szolidan, ám mégis sokat sejtetően fejezi ki néhány pillantás formájában.

Ezt a férfi azonnal észleli, majd megteszi a szükséges lépéseket: beszélget, meghívja a nőt egy italra, elkéri a telefonszámát és reménykedik benne, hogy néhány randevú után komolyabbra is fordulhat a dolog. Bár a klasszikus ütemterv ez, az élet számtalan módon átírhatja a történéseket.
Ha nem így lenne, nem lennének egyéjszakás kalandok, megbotránkozások rövid ismeretség után, de természetesen az sem fordulhatna elő, hogy egy nő nyit teljesen egyértelműen a férfi felé.

Leszólítottak, hogyan tovább?

Általában két módon reagálnak a férfiak, ha teljesen nyilvánvalóan kikezdenek velük: vagy kapva kapnak az alkalmon és abszolút vevők a kérdésre (ez a gyakoribb), vagy elutasítják a kezdeményezést akár magánéleti, akár egót sértő okok végett.
Nem egy boldog kapcsolat született már a női kezdeményezés végett, de sajnos hosszútávon meglehetősen kérdéses, mennyire jövedelmező, ha a gyengébbik nem ölti magára a férfiszerepet.

Későbbi hátrányok

Ha olyan férfi vagy, aki szereti, ha irányítják, és örül, ha nem kell fontos döntéseket egyedül meghoznia, akkor nagyon is jól érezheted magadat egy olyan kapcsolatban, ahol a nő dominál.

Ellenkező esetben azonban kínos szituációkat és sajnos állandó veszekedéseket szülhet, ha úgy érzed, nem hagynak kibontakozni a szerepedben. A legtöbb kezdeményezni merő nőnek túlságosan is nagy önbizalma van, általában a ?megszoksz, vagy megszöksz? elvre építenek.
Ezért is merik a nyilvánosság elé tárni, hogy elnyerted tetszésüket. Nincs mit titkolniuk, nincs okuk az aggodalomra: ha te nem mondasz igent, majd mond valaki más.

Nincs vadászösztön

Még nagyon sok férfiban munkálkodik a vágyat felkorbácsoló vadászösztön, ami azonban eltűnik, vagy bizarr módon megfordul, amikor a nő teljesen egyértelműen kezdeményez. 

Ez az elvesztett időszak nagyon sok boldog kapcsolat alapját képezi, azonban ha hiányzik, akkor egyrészt értékes és érdekes napoktól fosztottátok meg magatokat, másrészt sanszos, hogy később bonyodalmakat okoznak az elmulasztott élmények. 

Az első puhatolózó, ismerkedő fázis rettentően fontos, hiszen olyan tulajdonságok, jellemzők derülhetnek ki záros időn belül, amik egy hirtelen jött kapcsolat során akár évekig is rejtve maradhatnak.

Az előnyökről

Ahogy írtuk, egyes férfitípusok személyiségjegyei mellé kifejezetten illenek a domináns, határozott nők. Mások szeretik, ha semmit sem kell a hölgy szájába rágni, az önállóan viselkedik, magabiztos az élet minden területén.

Előnynek mondhatjuk azt is, hogy az egyértelmű kijelentések végett elkerülhetőek az egyesek számára feleslegesnek titulált körök, ami lényegében a flörtölést és az óvatos ismerkedést jelenti. Sokan úgy vélik, jobb minél előbb fizikálisan közel kerülni a választotthoz, hiszen ha a kémia szintjén nem működik a dolog, akkor kár romantikára, randizásra szánni a drága időt?
Hozzászólások: