Ezeket az élelmiszereket SOHA NE FOGYASZD EGYSZERRE!!! – Ha én ezt tudtam volna hamarabb…

Vannak bizonyos ételek, amiket az emberek évszázadok óta előszeretettel kevernek egymással. Közben nem is gondolnak arra, hogy a csodás ízharmónia nagy valószínűséggel akár egészségügyi problémákat is okozhat. Jól gondoljuk át, hogy mit, mivel keverünk.

Az emberek előszeretettel szeretik a salátákban összekeverni az ízletes összetevőket, annak ellenére, hogy egészségkárosító hatása lehet.

Egyes összetevők nem férnek össze a salásalátában, a paradicsom és az uborka kombinációja. Mindegyik zöldségnek különböző az emésztési ideje az Ayurveda szerint. Tudnunk kell a pontos emésztési idejét minden egyes elfogyasztott ételnek mielőtt összekevernénk őket.

Nem jó ötlet egyszerre fogyasztani a gyors és a lassú emésztésű élelmiszereket, mivel más ütemben haladnak végig a bélrendszeren, míg teljesen megemésztjük. Ez azt eredményezi, hogy az erjedés a gyomorban, akár megmérgezheti az egész testet. A lassú erjedésű élelmiszerek nem engednek szabad utat a gyorsemésztésűeknek, ezért az erjedési folyamat gázokat okozhat, és fájdalmat a gyomorban, valamint bél problémákat.

Az uborka és a paradicsom nem kompatibilisek egymással, és soha nem szabad együtt fogyasztani. Amikor elérik a gyomrot, és megkezdődik az erjedési folyamat, sav szabadul fel a hasüregben és így okozhat számos emésztési problémát.

Íme, néhány más élelmiszer kombináció, amit soha ne próbálj ki:

  1. Gyümölcsöt enni étkezés után nem jó ötlet
  2. Hús és sajt
  3. Soha ne keverd a kenyeret vagy a tésztát narancslével.
  4. Zöldség és sajtot nem szabad kombinálni
  5. Soha ne egyél sárgadinnyét és a görögdinnyét egyszerre
  6. A banántól és a tejtől, jelentősen lelassul az emésztés.
  7. Ne egyél gyümölcsöt és joghurtot egyszerre reggelire, ez a kombináció lelassítja az emésztést és károsítja a bélflórát. Ez különösen igaz az ananász és joghurt mixre.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Hozzászólások: