Ezzel az egyszerű gyakorlattal karcsú derekat és lapos hasat varázsolhatsz magadnak!

Ezt a haserősítő, derékkarcsúsító technikát a jógában is szokás alkalmazni. A gyakorlat végzése közben a has olyan állapotba kerül, mintha alulról, vákuumszerűen erősen beszippantották volna. Nagyon hatásos ez a módszer, rövid idő alatt, (elég 3?4 hét) a hasizomzat remekül megerősödik és a derékbőség is kisebb lesz.

Yoga Tune-up with Jill Miller

Minél gyakrabban végezzük a gyakorlatokat, annál feszesebb lesz a hasunk. Ahhoz, hogy eredményes legyen az erősítés, 5, hasat beszippantós mozdulatot kell legalább egy alkalommal elvégezni.

Íme a lépések:

1. Feküdjünk hanyatt, a karjainkat oldalunk mellett engedjük le, a térdeket hajlítsuk be. Igyekezzünk minden izmunkat ellazítani.

2. Lassan fújjuk ki a levegőt a tüdőkből, anélkül, hogy az izomzatunkat megerőltetnénk. Lélegezzünk, majd ismét fújjuk ki a levegőt, de már úgy, hogy közben szorítsuk le a hasizmunkat, amennyire csak tudjuk, eközben már lélegezni nem szabad. Az has alsó részét tartsuk ?lent? 10?15 másodpercig, közben próbáljunk meg kicsit lélegezni, de ne engedjük elernyedni a hasizmokat.

3. Lélegezzünk egy kicsit, de még tartsuk behúzva a hasunkat, és a lélegzetünket is 10?15 másodpercig. Ezután jöhet ismét a lélegzetvétel, de a has még mindig ?lent? marad. Ha nagyon megerőltető lenne a gyakorlatsor, vegyünk egy kis levegőt.

4. Fújjuk ki a levegőt, lazítsuk el a befeszített hasunkat, vegyük egy-két mély lélegzetet, majd ismét kapcsoljuk vákuum üzemmódba a hasizmainkat, majd nyomjuk fele, anélkül, hogy levegőt vennénk.

Ezzel a módszerrel három hét alatt nagyszerűen meg lehet erősíteni a belső hasi izomzatot, amely külsőleg is lapossá válik, és a derék is formásabb, karcsúbb lesz.

Hozzászólások:

One thought on “Ezzel az egyszerű gyakorlattal karcsú derekat és lapos hasat varázsolhatsz magadnak!”

Comments are closed.