Új tanulmány: a sugárkezelés a ráksejteket harmincszor erősebbé teszi mint azok a kezelés előtt voltak

i_sugarkezeles-daganatos-betegsegek-267x336

Egy forradalmian új tanulmány jelent meg a Stem Cells amerikai folyóiratban a rákkutatásról. A kutatók a UCLA Jonsson Rákkutató Központ Onkológiai Intézetében megállapították, hogy annak ellenére, hogy a sugárkezelés a daganatos sejtek felét megöli, a mellrák kezelésekor a sugárkezelt ráksejtek másik fele rákos őssejtekké alakult amelyek sokkal ellenállóbbak a kezelésre, mint a normál rákos sejtek.

 Az új tanulmány egy újabb csapás az eddig is sikertelen kezelésre és bebizonyitja, hogy a daganatok ?kiégetése? helyett inkább valójában a rák gyógyításával kellene foglalkozniuk az orvosoknak.

A tanulmány szerzője, Dr. Frank Pajonk, egyetemi docens és professzor a Jonsson Centerben beszámolt arról, hogy a sugárzás által indukálódott mellrák őssejtek ? az azonos celluláris utakat használják mint amellyel újraprogramozzák a normál sejteket, hogy pluripotens őssejtekké váljanak a regeneratív orvoslásban. ? Pjonk, aki még az Eli Broad, és Edythe Központ regeneratív gyógyászatán is dolgozik, hozzátette: ?Figyelemre méltó volt, hogy ezek az emlőrák sejtek ugyanezt az újraprogramozási utat használják a sugárkezelés elleni harcban.?

Az új tanulmányban Pajonk és csapata normális, nem őssejt alakú rákos sejteket sugárzott be és azokat egerekbe helyezték. Egy egyedülálló képalkotó rendszeren keresztül, a kutatók azt figyelték meg, hogy a sejtek rákos őssejtekké differenciálódnak a sugárkezelésre válaszolván. Pjonk arról számolt be, hogy az újonnan létrehozott sejtek rendkívül hasonlóak voltak a nem besugárzott rákos őssejtekhez. A kutatócsoport azt is megállapította, hogy a sugárzás okozta őssejtek daganat létrehozó képessége több, mint 30-szorosára emelkedett a nem besugárzott emlőrákos sejtekhez képest.

A nagy mennyiségü bizonyíték ellenére a hétköznapi orvoslás még mindig a műtéthez, a kemo-és sugár terápiához ragaszkodik és figyelmen kívül hagyja a természetes megoldásokat.

A több milliárd dolláros rák költségvetés ellenére a 40 éves ?rák elleni háború? minden becsületes értékelés szerint vesztesnek bizonyult. Száz évvel ezelőtt, 1 ember 50-ből, talán 1 a 100-ból lett rákos. Most úgy tünik 2 férfiből 1 illetve 3 nőből 1 rákos lesz valamikor élete folyamán. Most a becslések szerint férfiak fele és a nők egyharmada rákos lesz valamikor. Annak ellenére, hogy egyre több ember lesz rákos a világon, a mindennapi orvoslás továbbra is ragaszkodik az eddig sikertelen kezelésekhez, amelyek a legtöbb esetben nem szüntetik meg a rákot. Sokkal inkább tér vissza tőlük a rák agresszivabban mint valaha. Figyelemre méltó, hogy kettő a három fő rákkezelési mód közül- sugárzás és a kemoterápia ? maguk is erősen rákkeltő hatásúak.

A legbiztonságosabb és leghatékonyabb módja a rák gyógyitásának és elkerülésének az az, ha természetes módon fokozza immunrendszerének hatékonyságát és a rák elleni küzdelemben együtt dolgozik a természettel. Ez messze a legkevésbé költséges módja a rák elleni küzdelemnek, és valószínűleg ott rejlik a bökkenő.

Megjegyzés: Sem a cikk szerzője, sem a netbulvar.eu  nem helyeseli az állatokon végzett embertelen orvosi vizsgálatokat.

Hozzászólások: