Készülj a háborúra!

Egyre több ismert gazdasági és politikai szakember beszél (egyre nyíltabban) arról, hogy ?pillanatokon belül? kirobbanhat a világháború.

Ugyanakkor szinte hihetetlen, hogy minderről a világ népessége gyakorlatilag semmit nem tud, el sem tudja képzelni, hogy ilyesmi bekövetkezhet.
Szinte mindenki azt hiszi, hogy a közel-keleti konfliktus csupán afféle vietnami, afganisztáni, iraki, líbiai szintű helyi háborúskodás lesz, amit úgyis megnyernek az ?amik?, hiszen a világ legnagyobb, legerősebb hadseregével rendelkeznek.
(Az senkinek nem jut eszébe, hogy az USA egyetlen háborúját sem nyerte meg!)

goldman

Azaz, a földlakók agymosott, bamba tömegei ülnek a tv előtt, és ?isszák? a bulvár információkat, szívják magukba a minden jelentőséget nélkülöző, buta, felesleges információk tömegét, miközben nagy tömegeik kiirtásának folyamata már megkezdődött.

Azok az állami ?vezetők? pedig, akik a várható (eltervezett) folyamatokat valójában ismerik (többé kevésbé ? mindenesetre az átlagembereknél lényegesen jobban), nem tájékoztatják az embereket arról, ami rájuk vár.
Azaz a tömegeket teljesen felkészületlenül fogják érni a történések! Ennek pedig az lesz a következménye, hogy sokkal többen válnak majdáldozattá, mint amennyi áldozat elkerülhetetlen egy ilyen esetben.

A háborúk során az áldozatoknak csak egy része származik a konkrét harci cselekményekből (fegyverektől). A történetírók csak ritkán szólnak azokról a tömegekről, akik éhezés, szomjazás, betegségek, rablótámadások, stb. következtében válnak a háborúk áldozataivá.

patrona01

Bár bizonyos óvintézkedéseket (kellő felkészítés esetén) a fegyveres támadások esetén is meg lehet tenni, az egyszerű emberek a csapásmérő erők ellen nem sokat tehetnek. Akik azonban a fegyveres támadást túlélik, igen könnyen ?járulékos? okok miatt válnak áldozattá.

Nos, ezen áldozatok számát lehetne jelentősen csökkenteni, ha a népükért felelősséget érző kormányok, politikusok, gazdasági szakemberek (hol van manapság ilyen?) felkészítenék, felszólítanák a felkészülésre az embereket. De nem szólnak?  Álláspontjuk szerint csak ?pánikot? keltene, és szerintük a ?pánik? nagyobb kárt okozna, mint ami úgyis lesz?

Ne legyenek illúzióink: az állami vezetők tudják mi lesz, és ők fel is készültek rá! (Csak bennünket ?óvnak? a ?pániktól?.)
A tömegeket pedig hagyják vágóhídra menni?

Hogy miért elkerülhetetlen a világháború, valamint hogy kik és miért forszírozzák a dolgot, erről (némi keresgéléssel az interneten) sokat lehet olvasni (kulcsszavak: Új Világrend, háttérhatalom, szabadkőművesek, illuminátusok, Izrael, Bilderberg-csoport, stb.), de korábbi blogbejegyzéseimben is már többször írtam erről.

Most inkább arról lesz szó, miként lehet (kell) felkészülni egy rövid időn belül (igen nagy valószínűséggel) bekövetkező háborús helyzetre.

Gondold végig!

-Mit fogsz inni?
-Mit fogsz enni?
-Hogy fogod megvédeni magad?
-Mivel fogsz fűteni, főzni?
-Mivel fogsz közlekedni?
-Mivel fogsz fizetni?

 1. A legfontosabb a VÍZ!
  Magyarországon az ivóvíz ellátás sűrűn lakott területeken szinte kizárólag vezetékesvízzel történik! A közkutakat megszüntették, betemették. Ásott és fúrt kutakat alig találni. A természetes vízfolyások (folyók, patakok, csatornák) vize gyakorlatilagihatatlana szennyezettség miatt.A vezetékes vizet szivattyúk pumpálják a rendszerbe. A szivattyúk üzemeltetéséhez pedig áram kell?
  Háborús helyzetben pedig az áramellátás akadozik, vagy teljesen le is állhat.Honnan fogsz ivóvizet szerezni?A nagyvárosok lakói igen szorult helyzetbe kerülnek. A lajtos kocsikat felejtsd el! Hol van annyi tartálykocsi, ami pl. Budapestet, Szegedet, Debrecent, vagy akár kisebb városokat el tud majd látni ivóvízzel?Van olyan fővárosi ismerősöm, aki azt mondta: ?Majd megyünk a Dunára!?? Szerencsétlen nem gondolta végig, hogy ha valamennyire elfogadható minőségű dunavizet akar inni, akkor Esztergom fölé kéne mennie vízért?Ismerőseim körében egyre többen fúratnak kutat. Jól teszik! Ha nem kell nagyon mélyre fúrni a vízért, illetve nem sziklás a talaj, akkor még elfogadható áron (50-100 eFt) lehet saját kutat csinálni. A saját kút ráadásul háborús helyzetben befektetés is, ugyanis az ivóvíz értéke igen meg fog ugrani (hasznoscsereeszköz lesz a víz). Ahol nincs mód a kútfúrásra (pl. sziklás talajon, nagy mélységben lévő víz esetén a fúrás 1-4 millió Ft-ba is belekerülhet), fel kell mérni a környéket, hol van ásott vagy fúrt kút (szomszédok, ismerősök) elfogadható távolságban.
 1. A meglévő, de használaton kívüli, elhanyagolt, elszennyeződött kutakat érdemes rendbe tenni!
  Gondoskodj víztároló illetve szállító edényekről. A szállító edények legyenek könnyűek, könnyen tisztíthatóak! Olyanok kellenek, melyeket kézben, vagy kerékpárra akasztva (szerelve), kiskocsira téve tudsz szállítani. (Az autót, egyéb energiát igénylő szállítóeszközt ? nagy tartályokat ? felejtsd el, mert az üzemanyag a legelső hiánycikkek között lesz!)
 2. Ne halj éhen!
  Az élelmiszerhiány háborús helyzetben nem csak abszolút élelmiszer hiány miatt alakul ki, hanem azért is, mert leáll a szállítás (lásd: üzemanyag hiány). Hiába lennének dugig a raktárak, ha több 10, több 100 km-ről kell szállítani?

  Arról nem beszélve, hogy a pénz elértéktelenedése következtében a gazdagok sem fognak hozzájutni. Ilyen helyzetben az arany marad az egyetlen pénzpótló (bár ennek értéke is jelentősen inflálódik).Tehát fel kell készülnöd arra, hogy nem tudsz élelmiszert vásárolni!Raktároznod, tartalékolnod kell!
  Háborús helyzetre készülve mit is kell ?spájzolni??Csak olyasmit, ami eláll (nem romlik könnyen, bírja a tárolást és a hőmérséklet változásokat is ? nem fognak működni a fagyasztó- és hűtőszekrények!).A legfontosabbak:
  Liszt, cukor, só, rizs, szárazbab, sárgaborsó, lencse, burgonya, száraztészta, konzervek, befőttek, étkezési zsír (vagy olaj), savanyúságok, kávé, tea, szalonna, hűtést nem igénylő füstölt áruk.
  Ezekből (a lehetőségekhez mérten) 6-12 hónapra való mennyiség lenne a minimum, de már 3 havi mennyiséggel is lehet boldogulni, ha azzal számolunk, hogy időnként azért lesz minimális ellátás.

  Ha valamelyik termék minősége a tárolás során romlik, akkor a lejáratos termékeket kell felhasználni, és helyette frisset kell vásárolni, amíg lehet (kapható).

 3. Van vized, van élelmed. Hogy fogod megvédeni másoktól? Háborús helyzetben elkerülhetetlenül magadnak kell megvédened értékeidet (beleértve a saját életedet is) a fosztogató rabló(bandá)któl.Ne legyenek kétségeid afelől, hogy erre sor fog kerülni. Pillanatnyilag még nincs háború, de látható, hogy az egyedülálló, idős, önmagukat megvédeni képtelen embereket egyre gyakrabban (napi szinten) rabolják ki és ölik meg ma Magyarországon pitiáner értékekért, igen kicsi pénzekért. Háborús helyzetben ez csak romlani fog.Ha láttad a ?Mad Max? c. filmet, akkor tudod, miről beszélek. Ha nem láttad, akkor nézd meg! És tudni fogod a dolgok lényegét.Mindenekelőtt zárható, biztonságos helyen próbáld elhelyezni az értékeidet. És ne mesélj róla senkinek.
  Rendszeresen ellenőrizd a készlet állapotát, a zárak épségét, stb.
  Csak mellesleg említem meg, hogy hiába a jó (sok) zár, ha az ajtót egyetlen rúgással tokostól ki lehet szakítani. Nem baj, ha az ablakokon rács is van (de ne olyan legyen, ami kívülről van felcsavarozva, mert azt kívülről le lehet szerelni). Háborúban nincs ?igazságszolgáltatás? (megjegyzem Magyarországon ma is csak jogszolgáltatás van), így arra nem számíthatsz, hogy a rablót majd elfogják, és visszakapod a cuccodat.?Fegyverkezz fel?. Természetesen nem olyan fegyverekre gondolok, melyek tartása pillanatnyilag engedélyhez kötött, illetve normál körülmények között illegálisnak mondható (akinek van lőfegyverre engedélye ? és fegyvere is ? az ilyen körülmények között szerencsésebbnek mondhatja magát).
  Vannak olyan legális önvédelmi eszközök, melyeket legálisan be lehet szerezni. Riasztó- és/vagy gázpisztolyok, íjak, csúzli, fokos, tőr, kard,  stb. Komoly és elszánt támadók esetén valószínűleg ez nem lesz elég, de legalább nem vagy teljesen védtelen és kiszolgáltatott!Egy fejsze, balta, csontozókés, bozótvágó is megteszi, ha kéznél van, és nem a fészerbe kell kimenni érte támadás esetén? A támadót gyakran már az is elriasztja, ha érzékeli, hogy valaki komolyan gondolja a védekezést.Sokkal fontosabb azonban, hogy a szomszédokkal, barátokkal, ismerősökkel rendszeres kapcsolatot alakíts ki. Figyeljetek egymásra! Mindig legyen valaki, akit riasztani tudsz, ha szükséges!
  A rendőrséget nyugodtan elfelejtheted. ?Békeidőben? sem számíthatsz rájuk! Legfeljebb helyszínelésnél (ha már meghaltál). 

  Nagyon fontos lenne, hogy lakóközösségek alakítsanak ki jó kapcsolatot egymás segítése céljából. Dolgozzatok ki riasztási rendszert a helyi viszonyoknak megfelelően. Ha valaki őrizetlenül hagyja a lakhelyét, legyen, aki időnként ránéz, figyel.

  Ha lakókörnyezetetekben idegen ?ődelgők?, ?nézelődők? jelennek meg, értesítsétek róla a többieket. Ha a ?terepszemlézők? azt látják, hogy megjelenésükre ?reagálnak?, akkor kisebb a valószínűsége, hogy akcióba is lépnek.

 4. Mivel fogsz főzni, fűteni?
  Sajnos ma Magyarországon a háztartások túlnyomó része még mindig gázfűtésen, gázfőzésen alapszik. Ez azt jelenti, hogy ha elzárják a gázcsapot az oroszok (háború esetén biztosra vehető, hogy a NATO országok nem kapnak tőlük gázt!), lebénul az ország. Nem lesz központi fűrés sem.Fel kell rá készülni, hogy gáz nélkül is boldoguljunk!Olyan állapotok lehetnek, mint Ceausescu Romániájában, ahol a panelekben nem volt fűtés? Mit is csináltak? Kifúrták a panelt, és a lyukon kidugták a jancsikályha csövét (minden panel füstölt, de nem fagytak meg).
  Egy kis vaskályha csodákra képes.Minden hulladékot, éghető anyagot el lehet benne tüzelni. Még főzni is lehet rajta!Akinek van helyisége tüzelőt raktározni, jól teszi, ha mielőbb beszerez némi tüzelőnek valót, mert később az sem lesz, vagy csak horribilis áron! Akinek ez a lehetőség nem tetszik, vagy nem tartja megoldhatónak, legalább egy villanyrezsót (elektromos főzőlap) szerezzen be! Ugyanis áram minden bizonnyal tovább lesz, mint gáz.

  Milyen jó is most (!), hogy van egy vacak atomerőművünk! Igaz ugyan, hogy annyi áramot nem termel, mint amit most felhasználunk, de spórolás, korlátozások mellett sokáig üzemelhet (ha le nem bombázzák).
  Ahol megvan még a cserépkályha, kandalló, stb. ott érdemes rendbe tenni, és némi tüzelőt is szerezni hozzá, mert szükség lehet rá.

 5. Mivel fogsz közlekedni?
  Korábban már említettem, hogy gond lesz a üzemanyag ellátással is.
  Első körben valószínűleg csillagászati összegekbe fog kerülni az üzemanyag, majd igen rövid időn belül egyáltalán nem lesz. Ha lesz is, azt csak a közfeladatokat ellátó járművekbe fogják tankolni (amíg lesz). Először magán célra nem lesz üzemanyag!Közlekedni persze akkor is kell majd valahogy, hiszen pl. vizet, élelmet kell beszerezni.
  Persze rá lehet vágni: ?Majd megyünk gyalog!?
  OK. És a kezedben fogod cipelni a vizes kannákat, a krumpliszsákot, stb. sok kilométeren keresztül?
  Ugye?Szóval minden háztartásban elengedhetetlen, hogy legalább 1
  működőképeskerékpár legyen! Azzal viszonylag gyorsan el lehet jutni (önerővel) még távoli helyekre is. Lehet rá pakolni.Vidéken a kerékpár mellett (helyett) jó szolgálatot tehet egy ló. Aki tud bánni a lóval, és el tud helyezni egy állatot, be tud tárolni némi takarmányt (szénát, szemes takarmányt) és
  almot (szalma), annak most érdemes lovat vennie. Bekocsizott lovat már 100 eFt körüli összegért lehet venni. Egy kis 2 kerekű kordéval, vagy könnyű kocsival (ezek sem drágák) megoldható az utazás és szállítás problémája is (és tekerni sem kell).
  Már most szólok, hogy ahogy a dolgok rosszra fordulnak, a lovak ára igen magasra fog szökkenni! 🙂
 6.  Mivel fogsz fizetni?A jelenlegi pénzeink valójában értéktelen színes papírfecnik. Értékük nem valóságos érték, csupán megegyezés alapján rendelkeznek értékkel.  Válsághelyzetben ez az érték egy pillanat alatt semmissé válik. Mert nincs fedezete! Így megszűnik csereeszköz lenni.
  Ezért válság helyzetben értéket csak értékre lehet cserélni ? cserekereskedelem (barter).
  Melyek lehetnek az értékes csereeszközök?
  Mindenekelőtt a legfontosabb: az élelem.
  További ?fizető? eszközök lehetnek: üzemanyag, alkohol, dohány, gyufa, vetőmag, takarmány, elem, ruházat, szerszámok, fegyverek, stb. Olyan dolgok, amire másoknak leginkább szükségük lehet.
  arany01?Univerzális? fizetőeszközként megmaradhatnak (bár csökkent értéken) az arany és ezüst. Ez még akkor is így van, ha épp most (a válság kellős közepén) az arany ára zuhanni látszik. Ez azonban ne tévesszen meg senkit. Ez az értékvesztés manipulált, és mindössze figyelem elterelést szolgál (ne aranyba fektessék az emberek egyre elértéktelenedőbb pénzüket).
  Manapság kaphatóak 50 db-ból álló (24 karátos 1 gr-os arany és ezüstarany02 lapkákból álló) ?táblák?, melyekből a lapkákat perforáció mentén le lehet törni (mint a táblacsoki). Válsághelyzetben praktikus, és jól kezelhető fizetőeszköz.
  Fizetőeszközként szóba jöhetnek még a nemesfém ill. drágakő ékszerek is. Tekintettel azonban arra, hogy azok értéke, valódisága nehezebben megállapítható, kevésbé tekinthetők praktikusnak. 


  Egy háború azokat sújtja legjobban, akik a legkevésbé készülnek fel rá!

Háborús körülmények között derül ki valójában, hogy az ember számára mi az igazán fontos?

Ilyenkor kiderül, hogy egy olyan országnak (mint pl. Magyarország), melynek bőven van vize, rengeteg élelmiszer termelésére van lehetősége (termőföld), valójában a világ leggazdagabb országai között kellene lennie. Mert a legnagyobb érték a víz és az élelem.

Lehet, hogy ma megmosolyogtad ezt az írást.
Azt kívánom, hogy ne sírás közben jusson eszedbe legközelebb?!

Hozzászólások:

2 thoughts on “Készülj a háborúra!”

Comments are closed.