Érvek a vegetáriánus életmód mellett

A vegetarianizmus egy táplálkozási forma, mely alatt teljes mértékben kerüljük a húsfogyasztást. Íme néhány indok, amiért valaki ezt az életmódot választja:

A vegetarianizmus, vagyis a hús elkerülése a legegyszerűbb és legjobb módja, hogy lecsökkentsük a zsírfogyasztásunkat. A modern gazdaságban szándékosan hizlalják fel az állatokat a profit növelése érdekében. Ennek következtében a zsíros hús, ami a tányérunkra kerül, nagy eséllyel növeli a szívroham és egyéb érrendszeri betegségek vagy akár a rák kialakulásának kockázatát.

A nap minden percében több ezer állatot ölnek le a vágóhidakon. Ezek az állatok szenvednek és fájdalmasan pusztulnak el, sok ember ezért nem hajlandó elfogyasztani a húsukat.

Évente több millió ételmérgezést rögzítenek, amiben túlnyomó részben a hús fogyasztása játszik szerepet.

A hús semmi olyan anyagot (fehérjét, vitamint és ásványi anyagot) nem tartalmaz, amit ne tudna az ember biztosítani a szervezete számára a vegetáriánus étrenddel.

Ha a termesztett növényeket az állatokkal etetjük meg, élelmiszer-hiány fog fellépni. Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy 100 hektáros földterületen termesztett búza csak 20 marha számára elegendő, viszont emberre számolva akár 240 fő élelmezését biztosíthatjuk ugyanezzel a mennyiséggel.

hirmagazin_2015-09-28_142157

Könnyebben maradhatunk karcsúak, egyszerűbben őrizhetjük meg az alakunkat, ha vegetáriánus étrendet követünk.
Ha húst eszünk, elfogyasztjuk a különböző hormonokat is, amelyekkel az állatokat táplálják. Senki sem tudja, hogy ezek a hormonok milyen hatással vannak az ember egészségi állapotára.

A következő betegséges sűrűbben fordulnak elő húst fogyasztó embereknél: vérszegénység, vakbélgyulladás, ízületi gyulladás, mellrák, vastagbélgyulladás, székrekedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, visszér, epekő és emésztési zavarok.

Mindezek mellett a vegetáriánus életmódnak lehetnek akár vallási okai is.

Hozzászólások: