Híres román idegsebész: “Megmenteni egy beteget, az egyik legnagyobb elégtétel, ami létezhet egy orvos számára”

Leon Dănăilă idegsebész szakorvos a bukaresti „Gh. Marinescu” kórházban, ugyanakkor beválasztották a Román Akadémia tagjai közé. Az alábbiakban az ő gondolatait szeretnénk tolmácsolni az olvasók számára!

Dănăilă szerint: „Minden emberi sejt szent dolognak tekinthető. Hitem szerint, a Mindenható, általam segíti a beteg embereket. Ő adott biztos kezeket, együtt érző lelket és józan ítélőképességet számomra, hogy az emberek szolgálatába állhassak. Mert megmenteni egy beteget, egy operáció révén, az egyik legnagyobb elégtétel, ami létezhet egy orvos számára. Az operáció azonban azt feltételezi, hogy úgy kell ismernem az emberi agyat, akárcsak egy térképet, hiszen az agy hangolja össze a test funkcióit”.

A neves orvos azt is elmondja, egy orvosnak folyamatosan képeznie kell magát, hogy a legjobb legyen.

“Az idegsebészeten belül, az érsebészet az egyik legnehezebb szakág. A jó szakember nagyon sok utána olvasást, tudásgyarapítást, és állandó önképzést feltételez. Azt hiszem, hogy egy jó sebész szeme olyan kell legyen, akár a sasé, a keze akár egy nőé, a szíve pedig akár egy oroszláné.” – tette hozzá.

“Soha nem az számít, hogy milyen társadalmi réteghez tartozik a beteg, az egyetlen cél az életmentés, legyen szó államelnökről, vagy akár egy hajléktalanról. Minden műtét során a Mindenható segítségét kérem, hogy munkámat kellő eredménnyel véghez vihessem.” – fejti ki az egyik legjobb román orvos.

“Az emberi agy térképe szerintem az Univerzumhoz hasonlítható! Az agynak vannak ismert és még eddig felfedezetlen területei is, hiszen szerintem ez az univerzum egyik legösszetettebb anyaga. Az én orvosi munkámat nagyon befolyásolja a páciens saját betegségéhez való hozzáállása, ugyanis a gyógyulásban vetett hitnek jelentős szerepe van. A hit nélküli embere, szerintem elveszett ember.” – mondja Leon Dănăilă.

forrás

Hozzászólások: