FELFORRALTA A DINNYE MAGJÁT! AZ OK SZÁMODRA IS SOKKOLÓ LESZ!

A legtöbb ember kiköpködi a  dinnye magját, pedig igazi csodaszer.

Ha egyben lenyeled, nem sok hasznát veszed, mert csak átszalad az emésztőrendszeren. De ha megfőzöd,a teája csodákat tesz. Serkenti az emésztést, értágító, kiűzi a bélférgeket, vérnyomás csökkentő, biztosítja az étkezési rost szükségletedet.

melo

A dinnyemagokban olyan rostok találhatóak, amelyek segítik az anyagcserét, élénkítik a bélrendszert, gyulladáscsökkentőek, így hatnak az ízületi bántalmak ellen is.

Hatóanyaga, a citrullin erős antioxidáns, amely segít az érelmeszesedés,  a magas vérnyomás ellen, sőt szívroham megelőző hatása van.

Még a 20. század első felében, amerikai származású kutatók megállapították, hogy a dinnyemagokban olyan anyagok találhatóak, amelyek segítenek a vesetisztításban, illetve a húgyutak tisztán tartásában is. Teájának vizelethajtó hatása van, vesekő kihajtó.

NÉGY KANÁL FRISS DINNYEMAGOT DARÁLJUNK LE, MAJD KÉT LITER VÍZBE FŐZZÜK MEG. EZ A MENNYISÉG KÉT NAPRA ELEGENDŐ. MIND A KÉT NAP UGYANANNYIT FOGYASSZUNK EL EGY ALKALOMMAL, DE KÉT NAP UTÁN A KÚRÁT NEM AJÁNLOTT MEGISMÉTELNI, KÉT NAPOS SZÜNETET KELL TARTANI.

Hozzászólások: