A rózsa színe elárulja, mit akar a pasi!

Vörös rózsát kaptál az első randin, halványrózsaszínt, esetleg fehér színűvel kedveskedett neked a kiszemelt kedves? Most megtudhatod, milyen szándékot is takar a választott rózsa színe!

14520587925397_80797299315016_db

Vörös rózsa
A vörös rózsa az egyik legősibb szerelmi szimbólum. Ha a pasitól ezt a színű virágot kaptad, biztos lehetsz abban, hogy a férfi imád, és odáig van érted. A vörös rózsának szimbolikus jelentősége volt a történelemben: az érzelmek kifejezése mellett vallási és politikai jelképként is megjelent.
Sárga rózsa
A barátság és a vidámság szimbóluma. A sárga színt a nappal azonosítják – amely felvidítja az embereket. Ez a virág a jelképe a plátói szerelemnek, amely mögött nincsenek valódi, romantikus érzelmek. Ha ilyen színű virággal érkezik a kedves a randevúra, gondolkozz el a folytatáson…
Rózsaszínű rózsa
A szerelmet, a hálát és az elfogadást szimbolizálja. A pink színű virág a báj, az elegancia és a költői szerelem jelképe is. A sötétpink rózsa köszönetet és hálát jelent, a halványpink szín pedig kedvességet és szimpátiát fejez ki. Az a pasi, akitől ilyen virágot kapszt, érzékeny, figyelmes, és komolyak a szándékai.
Fehér rózsa
A fehér az ártatlanság, a tisztaság és a spiritualitás jelképe. Legelőször a fehér rózsa volt az igaz szerelem szimbóluma, később azonban a fehér helyét a vörös vette át. A fehér rózsát ma inkább az esküvőkön használják díszítésre, mert az egyetértést, az erkölcsi tisztaságot és az új szerelmet szimbolizálja. Ha ilyen színű virágot kapsz a pasitól, akkor a kedvesed nyitott az új érzésekre, és nagyra becsül téged. Mivel a fehér szín tiszteletet is jelent – így a számunkra fontos hozzátartozóknak is ezt illik vinni utolsó útjára.
14520587928677_65262411906618_db
Narancsszínű rózsa
Vágyakozást, rajongást, indulatokat fejez ki. Mivel a narancs a sárga és a vörös színek keveréke, így azt szimbolizálja, hogy az érzelmek inkább barátiak. Randevúra nem szokás ezzel a színű virággal beállítani. Ha mégis megtörténik, jobb, ha mihamarabb tisztázzátok az érzéseiteket. A narancsszín elragadtatást és büszkeséget is jelent.
Levendula színű rózsa
A lila színnek tradicionálisan “királyi”, fenséges a jelentése. Ebben a felfogásban a lila és árnyalatai a pompát és az előkelőséget jelképezik. Ha ilyen színű virággal lep meg a kedvesed, biztos lehetsz benne, hogy nagyon sokra értékeli az egyéniséged, és kicsit különc ő maga is – izgalmas estére számíthatsz vele.
Neked melyik a kedven színű rózsád?
Hozzászólások: