TYÚKSZEMTAPASZ HÁZILAG, AMITŐL A TYÚKSZEM A MÚLTÉ

A TYÚKSZEM EGY KELLEMETLEN ÉS OLYKOR FÁJDALMAS ELVÁLTOZÁS A LÁBON, AMELYNEK KEZELÉSÉRE MA MÁR NAGYON SOK LEHETŐSÉG LÉTEZIK. A GYÓGYSZERTÁRAKBAN ÉS A HÁZI PATIKÁBAN IS VANNAK MÁR KÜLÖNFÉLE MÓDSZEREK, AMELLYEL MEGSZABADULHATUNK A TYÚKSZEMTŐL.

A tyúkszem egyetlen pontot érintő elváltozás a lábfejen (általában magukon a lábujjakon, a lábujjak oldalán vagy a talp lábujjak alatti részén alakul ki), melyet egy befelé elkeskenyedő “bőrtüske” jellemez. Érintésre fájdalmas, főként ha csonthártya közelében helyezkedik el.

Fontos! A valódi tyúkszemet és a tyúkszemnek tűnő szemölcsöt könnyű összetéveszteni. Ha bizonytalanok vagyunk benne, mivel is állunk szemben, semmiképp ne nyúljunk hozzá! Keressünk fel szakembert!

OKOZÓI:

  • Túl szoros, kényelmetlen cipő, ami nyomja a lábat, vagy amiben egymást nyomják a lábujjak
  • Kiálló csontok dörzsölődése a cipőben
  • Cukorbetegség, keringési zavarok

 

Házilag, mi magunk is készíthetünk tyúkszemtapaszt, ami hatékonyan és rövid időn belül távolítja el a tyúkszemet.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 banán héja
  • 1 fokhagyma gerezd összezúzva

ELKÉSZÍTÉS:

A banán héjából vágjunk ki egy kis darabot és a zúzott fokhagymát kenjük a banánhéj belső részére. Tegyük ezzel az oldalával befelé a tyúkszemre és egy sebtapasszal rögzítsük le. Naponta ismételjük meg ezt a műveletet, amíg a tyúkszem fel nem puhul annyira, hogy egy körömreszelővel eltávolítható legyen.

Hozzászólások: