Teljesen ingyenes lesz a házasságkötés és pótszabadságot is jár az esküvő után!

Teljesen ingyenes lesz a házasságkötés és pótszabadságot is jár az esküvő után!

Ingyenes házasságkötés és plusz pótszabadság jár a friss házasoknak!

A kormány ismét ösztönözni szeretné a fiatalokat a házasságkötésre így ingyenes házasságkötést és plusz pótszabadságot tervez a fiataloknak.A kormány minden házasságkötéssel kapcsolatos költséget eltörölne, vagyis minden költség megszűnne, teljesen ingyenessé válna a házasságkötés!

Az ingyenes házasságkötést követően a friss házasoknak, az ifjú párnak plusz pótszabadság is jár majd!
A jelenlegi információk szerint, már tárgyalták is azt a javaslatcsomagot, amely szerint a házasságot kötők mentesülnének a különböző illetékek megfizetése alól.

hazassag-11

További bónusz és jó hír, hogy nem csak a polgármesteri hivatalban lesz ingyenes a házasságkötés, hanem mindenféle külső helyszínen is, ahol az ifjú pár akarja.Manapság egyre divatosabb a réten,a mezőn, vagy a lakodalom helyszínén tartott szertartás, így ennek a hírnek sokan fognak örülni.A házasság előtt állóknak jelenleg az önkormányzati rendeletben megállapított mértékű díjat kell fizetniük, ebben benne van a terembérlés, az anykönyvvezető díja és a külső kiszállásért pedig plusz forintokat kell fizetni.

A kormány idén januártól adókedvezménnyel segíti azokat, akik 2014. december 31. után kötöttek házasságot, és legalább egyikük esetében ez az első házasság, ez az első házasok kedvezménye!Ez fejenként 2 éven keresztül havi 5000 forintos adómegtakarítást jelent a friss házasoknak, melyet a személyi jövedelemadójukból tudnak érvényesíti.Ez csak addig lehet igénybe venni, amíg meg nem születik az első gyermek, mert utána már automatikusan a családi adókedvezményt vehetik igénybe!

Hozzászólások: