MŰANYAG POHÁRBA RESZELTE A KRUMPLIT! EZT TE IS KI AKAROD MAJD PRÓBÁLNI!

Egy szakács olyan receptet eszelt ki, amire eddig még senki nem gondolt. Számtalan módon fogyasztjuk a krumplit nap mint nap, de ez az egyedülálló technika eddig még nem jutott eszünkbe. Pedig milyen ötletes és egyszerű!

Ezzel a módszerre gyorsan készíthetünk vendégvárót, de akár ebédet, vagy vacsorát is. A krumpli mellé pedig számtalan kiegészítőt, sonkát, tojást, zöldfűszereket, sajtot stb. is keverhetünk. Az alábbi receptet mindenki saját fantáziája és igénye szerint bővítheti. Ha az egészségesebb, zsírmentesebb változatát szeretnénk elkészíteni, akkor ne olajban, hanem a sütőben süssük.

Egy tálban keverjünk el reszelt krumplit, tojást, parmezánt, egy kevés chedar, vagy bármilyen más kemény sajtot, és ízlés szerint zöldfűszereket. Egy műanyag, egyszer használatos poharat vajazzunk ki enyhén, majd kanalazzuk bele a krumplis masszát.

Fúrjunk egy lyukat a közepébe, majd tegyük 2 órára a fagyasztóba, ezután távolítsuk el a poharat róla, és süssük forró olajban aranybarnára. Ha egészségesebb változatban szeretnénk, előmelegített sütőbe tegyük.

A végén tegyük a közepébe sonkát, sajtot, zöldfűszert, vagy bármit, amihez kedvünk van.

Hozzászólások: