MIÉRT DOBJ KENYERET A HÚSLEVESBE? ERRE BIZTOS NEM GONDOLTÁL!

NAGYON SOK OLYAN HÁZI PRAKTIKA LÉTEZIK, AMELY SEGÍT ABBAN, HOGY A HÁZTARTÁSBELI DOLGAINK KÖNNYEBBEN ÉS EGYSZERŰBBEN TÖRTÉNJENEK.

A kenyér is ebbe a kategóriába sorolható, vannak ugyanis olyan trükkök, amellyel amellett, hogy sokat spórolhatunk, egyszerűbbé is tehetjük a dolgainkat.

KENYERET A HÚSLEVESBE

A cím hallatán biztosan mindenki felkapja a fejét, hogy mi keresni valója van a kenyérnek a húslevesben! Nos igen, sokszor nagy segítségünkre lehet a kenyér a húsleves elkészítése során. Az egyik hibának nem mondható dolog, ami a húslevest érinti az az, hogy mire megfő, kicsit zsírosabbá válik és így az egészségre, az emésztésre nincs túl jó hatással. Ha szeretnénk a zsírjától egy kicsit megszabadulni, akkor egy kenyér szeletet dobjunk a levesbe pár másodperce, majd vegyük ki. Ez segít felszívni a fölösleges zsírt és igazából annyi marad csak benne, amennyi szükséges. Tovább soha ne hagyjuk benne, mert elázik és kenyeres húslevest ehetünk majd. A legjobb választás egy száradtabb, nem túl friss kenyér.

kenyér-húslevesbe-tudasfaja

KÍVÁNCSI VAGY MÉG MÁS KENYÉR TRÜKKÖKRE?

  • a fehér kenyerek 3 napig, a teljes kiőrlésűek pedig 4 napig ehetőek, a kovász alapúak akár egy hétig is fogyaszthatóak
  • a szárazabb, mélyhűtött kenyeret a legjobb pirítani, sokkal ropogósabb lesz és nem megy a kukába
  • a fagyasztóba tett kenyér tovább tárolható, főleg, ha meleg van (vegyük ki a fagyóból, tegyük tányérra zárt műanyag zacskóban és olyan lesz, mintha friss lenne
  • vannak üzletek, ahol az előző napi kenyér olcsóbb ezért ha spórolni szeretnénk érdemes szétnézni
  • a száraz kenyeret nem kell kidobni, kiváló panírmorzsa lesz belőle, ha egy sajtreszelőn lereszeljük
Hozzászólások:

5 thoughts on “MIÉRT DOBJ KENYERET A HÚSLEVESBE? ERRE BIZTOS NEM GONDOLTÁL!”

Comments are closed.