MI TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA MEGISZOL EGY POHÁR RIZSLEVET?

Kevesen ismerik a rizslé csodálatos hatását, amelyet egyszerűen, a saját konyhánkban is elkészíthetünk. Egy edénybe tegyünk oda vizet forrni, majd mehet bele egy bögre rizs. Ha a szemek megpuhultak, csak szűrjük le, és a vizet öntsük egy pohárba. Kész is a csodalé.

Milyen betegség megelőzésében jó a rizslé?

ALZHEIMER-KÓR

Ezt még nem bizonyították, de számtalan tanulmányban megállapították, hogy a rizslé fogyasztása segíthet az Alzheimer-kór megelőzésében, a betegség lassításában.

LÁZCSILLAPÍTÓ

A rizslé segít, hogy a vírusos betegségekből könnyebben felépüljünk, egyúttal csökkenti a lázat, és a hányingert is csillapítja.

SZÉKREKEDÉS ELLEN

A rizslében a víz mellett rostok is vannak, amelyek beindítják az emésztést, bélműködést, és segítenek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát is.

VÉD A KISZÁRADÁSTÓL

Ez a gyógyital főként nyáron hatásos, amikor az izzadással sok vizet veszítünk. Ha naponta két pohár rizslét megiszunk, megelőzhetjük a kiszáradást, és sok tápanyagot is bevihetünk a szervezetünkbe.

HASMENÉS ELLEN IS KIVÁLÓ

A gyermekek és felnőttek esetében is nagyszerűen csillapítja a hasmenést. Emellett pedig hidratálja is a szervezetet, ami hasmenés esetén nagyon fontos, mert ilyenkor a szervezet sok vizet veszít.

ENERGIAFORRÁS

A rizslében szénhidrát is van, ez pedig energiaforrást jelent. Így, ha kimerültnek, fáradtnak érezzük magunkat, igyunk meg egy pohárral a léből, utána sokkal jobb lesz.

VÉD A NAPSUGARAKTÓL

A rizslé egy olyan hasznos vegyületet is tartalmaz, mint az oryzanol, amely véd a káros napsugaraktól.

RÁKMEGELŐZŐ

Ez a legnagyszerűbb gyógyhatása, így ha rendszeresen fogyasztjuk a rizslét, megelőzhetjük a daganatos betegségek kialakulását.

Hozzászólások: