GYOMNAK HISZED, PEDIG EZ A LEGNAGYSZERŰBB GYÓGYNÖVÉNY!

Van ahol viszont termesztik ezt a növényt, és a gyógyászatban is felhasználják, például Ázsia több országában, köztük Indiában is.

A kövér porcsin mondhatni egy tetszetős növény, hiszen húsos levelei és sárgás virága igazán széppé teszik.

Érdekesség, hogy a porcsin magjai annyira időtállóak, hogy akár 40 évig is képesek magukban tárolni a genetikai információt, így növelve az fajfenntartás esélyét.

porcsin

Ezentúl a porcsinban nagyon sok Omega 3 zsírsav van, több mint a legtöbb olajkészítményben, amelyeket pontosan úgy dobnak piacra a marketing szakemberek, hogy azok a termékek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségű egészséges zsírsavakat, de közben a kert végében virító kis „gyomnövényben” több van . A porcsinban hihetetlen magas az A-vitamin tartalom, amely elsősorban a látás egészségének megőrzésében és a rák megelőzősében játszik nagy szerepet.

Az antioxidáns-tartalma sem elhanyagolható, főként mert olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek a génmutációtól védenek meg, és még nagyon sok benne a C-, és a B-vitamin, a riboflavonoid, a vas, a kalcium és a magnézium.

A növényt főzve érdemes fogyasztani, remek egészségügyi gyógyhatásai vannak, többek között serkenti a vérkeringést, megakadályozza az érelmeszesedést, csökkenti a koleszterint és az öregedési folyamatokat is késlelteti.

Hozzászólások: