Könnyfakasztó üzenet egy anyukától, aki SOHA TÖBBET, SEMMI PÉNZÉRT NEM SZÜLNE !!! BORZASZTÓ MIKEN MENT KERESZTÜL

Az a ?jó? a szülésben, hogy teljesen egyedi fájdalom, nem tudod mihez hasonlítani. Ezért hiába írja le az ember, hogy százszor jobban fáj mint pl egy durva menstruációs fájdalom, mert tök más. A vajúdás JÓ fájdalom, minden egyes összehúzódás előre viszi a folyamatot, ezért én pl örültem mindegyiknek, akkor is, amikor már csak arra volt energiám, hogy kibírjam fájás végéig :). Ott van egy kis pihi, ez is jó (pl jobb mint egy egész napig tartó folyamatos fejfájás). Amikor meg már elindul valóban kifelé, és úgy érzed, szétszakad odalent mindened, onnantól már nem kell gondolkozni, mert elvisz a természet ereje és csak arra koncentrálsz, hogy segíts a babának mega.születni. A ?tűzgyűrű? is egy érdekes érzés, és nagyon találó kifejezés, amikor a feje feszíti a gátat épp mielőtt kibújni

5411760_15ef1b9b20ce4b69307604cf91ef3fbc_wm

Melyik volt a legrosszabb? Nem mondanám rossznak egyik részét sem, pedig én sokáig vajúdtam (az elsővel 14, a másodikkal 38 órát). Talán a kitolás előtti percek a legkellemetlenebbek, amikor már jön az inger, de még nem simult el a méhszáj, és 1-2 fájást el kell engedni nyomás nélkül ? de az is már olyan, hogy kibírod, mert tudod, hogy még egyszer lesz rossz, utána lehet nyomni.

Szóval a szülés fantasztikus élmény, kívánom hogy tudatosan sikerüljön rákészülni, nem a rossz részét megélni, hanem a szépségét!

Hozzászólások:

6 thoughts on “Könnyfakasztó üzenet egy anyukától, aki SOHA TÖBBET, SEMMI PÉNZÉRT NEM SZÜLNE !!! BORZASZTÓ MIKEN MENT KERESZTÜL”

Comments are closed.