Ez a 10 dolog csúnyán megbosszulja magát, ha a bőrödre kened A 9-t sosem gondoltad volna!

Kétségtelen, az arcbőr a testünk legérzékenyebb része. Megfelelő gondozása létfontosságú. Azonban a ragyogó, pattanásoktól és kiütésektől, később ráncoktól mentes bőr megóvása nagy figyelmet igényel. Nincs jobb megoldás erre, mint a természetes arckrémek és testápolók.
Van Azonban néhány népszerű összetevő, melyeket, ha gyakran használunk képesek súlyos mellékhatásokat, bőrirritációt, kiütéseket és akár még égési sérüléseket is okozni a bőrünkön. Íme néhány közülük.

1 Cukor

A cukor gyakori házi módszer hámlasztásra, de valójában több kárt okoz, mint hasznot. A helyzet az, hogy az arcbőr nem olyan rugalmas, mint a bőr a test egyéb területein, ami azt jelenti, hogy a cukor, a durva szemcséivel bizony károsíthatja az arcbőrt.

2 Melegvíz

Forró és párás zuhanyzót az ember élvezi, de a meleg víz leoldja a bőr természetes olajrétegét, ami védőréteget képez a bőrön, és benntartja a nedvességet. Kerüljük a melegvizet az arcunkon. Csak pórustágításra használjuk, és utána kezeljük megfelelően hidratálókkal.

3 Alkohol

Az alkohol egy nagyon hatékony fertőtlenítő, hasznos  sebek sterilizálására és fertőzések megelőzésére, de soha ne használjuk az arcra. Az alkohol ténylegesen leoldja a bőrhám DNS-ét, és a bőrrel való érintkezése sejthalált okoz.

4 Vazelin

A Vazelint széles körben használják a bőr hidratálására és valóban hasznos száraz vagy repedezett bőrre. Hatékonyan kezeli a sérült bőrt, a  harapást és a vágásokat. Azonban arcápolásra, sok ellentétes híresztelés ellenére, a vazelin soha nem lehet megoldás, különösen akkor ne, ha még sosem próbáltuk ki az arcunkon, ugyanis pattanások kialakulásához vezethet és szárítja a bőrt.

5 Citrom

A citromnak számos egészségügyi előnye van, de  az arcbőrön megzavarhatja a a bőr pH-egyensúlyát, ezért hiában olvasod az ellenkezőjét, soha ne használd az arcodra.

6 Hidrogén-peroxid

Ez az erőteljes összetevő nagyon hatékony kisebb vágásoknál fertőzés megelőzésére,   és égési sérülések esetén, de nem jó megoldás az aknek, pattanások kezelésére, ugyanis a hidrogén-peroxid gyulladást és allergiás reakciókat okozhat.

7 Testápolók

A testápolókat a testre tervezték és , nem arcápolásra. Ez azért fontos, mert a bőr a testünkön vastagabb és jobban ellenáll egyes anyagoknak, amiket a kozmetikai termékekben használnak. A testápolók általában  több illatanyagot, tartalmaznak, mint az arcápolók.

8 Hajlakk

Van egy téves meggyőződés, hogy a hajlakk előnyös a pattanások és egyéb bőr foltok leszárítására. Az igazság az, hogy eltömíti a pórusokat és irritálja a bőrt.

9 Szódabikarbóna

A szódabikarbónát is az arcbőr barátjának hiszik egyesek. De ez a konyhai alapanyag valójában egy durva textúra ami azt jelenti, hogy károsítja a bőr külső felületét és megakadályozza a nedvesség megtartását.

10 Fogkrém

Fogkrémet általánosan használnak pattanások leszárítására. Bár lehet hogy használ ez a trükk, de sajnos vészesen leszárítja a bőrt, és irritálhat is. Akár még kémiai égést vagy hegek is okozhat.

Ha ezt a cikket hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg barátaiddal és családtagjaiddal.

Hozzászólások: