TUDOD TE, MIT ESZEL MEG, AMIKOR ALUFÓLIÁVAL SÜTÖTT-FŐZÖTT ÉTELT ESZEL?

Sokan, talán még te is használsz alufóliát az ételek elkészítéséhez anélkül, hogy tudnád, hogy valamit rosszul csinálsz. Ezzel az eljárással az étel minden bizonnyal kényelmesen elkészíthető, de sajnos számos súlyos egészségügyi problémát okozhat az alufóliában sütés-főzés.

Az alumínium egy toxikus fém és nem szabadna főzéshez használni.

Do-You-Realize-What-You-Have-Eaten-When-Cooking-Food-In-Aluminum-Foil

Alumíniummérgezés

Ha túl sok alumínium gyűlik fel a szervezetben, az káros hatással van az egészségre. Testünk magától méregtelenít, de van egy mennyiség, amitől már nem tud megszabadulni. A Mount Sinai Hospital szekemberei szerint az alumínium hajlamos felhalmozódni a szervezetben, és ez alumíniummérgezéshez vezet.

A csontrendszer fájdalmait, izomgörcsöket, izomgyengeséget, zavartságot, görcsöket okozva. Gyermekeknél gátolja a növekedést és fejlődést is.

Ez a fajta mérgezés légzési zavarokat, vérszegénységet és idegrendszeri rendellenességeket is okoz.

Túl sok alumíniumot használunk

Az alumínium megtalálható bolygónk külső rétegében. A szervezetnek nincs szüksége alumíniumra, hogy megfelelően működjön, és ez a potenciálisan toxikus fém megtalálható számos ételben, gyógyszerekben, mint például a vitaminok, aszpirin és egyes vényköteles gyógyszerek. Tehát amikor alufóliával készítjük az ételt, túlterheljük vele a szervezetet, és eljön a pont, amikor nem tudja magát méregteleníteni, és fellép a mérgezés veszélye!

Hozzászólások: