11 dolog, amire minden nap emlékeztetned kell magad

Az élet napokból áll, és ha minden nap arra koncentrálsz, hogy minden napodat széppé tedd – értékelve, élvezve és szeretve amid van – , akkor a végén szép életed lesz. Ennyire egyszerű.

Íme 11 dolog, amire érdemes emlékeztetned magad minden nap, melyek nagy valószínűséggel még több napsütést hoznak az életedbe, és több békét a szívedbe.

19228ed14109696eee6f4261f486d80a93749eaf

1. Ez a pillanat az életed

Ma, itt és most van az életed. Ez a pillanat az életed. És ha úgy döntesz, hogy teljesen átadod magad ennek a pillanatnak – értékelve, élvezve és szeretve, akkor olyan örömöt fogsz megtapasztalni, amit előtte még sohasem tapasztaltál, és érezni fogod, hogy élsz, ahogy még sohasem érezted.

“A pillanatokat meg kell élni, a várakozás bűn, mind az eljövendő idő ellen, mind a jelen pillanat ellen, amelyet az ember épp semmibe vesz.” – Neil Gaiman

2. Van idő mindenre

Van idő az egyedüllétre, és van idő arra, hogy azokkal legyél, akiket szeretsz, megvan az ideje az örömnek, és a bánatnak, van idő, amikor életerősek vagyunk, és amikor kimerültek, és amikor biztonságban vagy veszélyben vagyunk.

“Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak. Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek. Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.” – A prédikátor könyve, 3. fejezet 2-8.

Mindennek megvan az ideje, és minél inkább megtanuljuk elfogadni és magunkévá tenni ezt az igazságot, annál több békére fogunk lelni a szívünkben, és annál könnyebb lesz kezelni az élet számos változását és kihívását.

3. Minden nap egy új kezdet, minden reggel egy új élet

A szép dolog az életben, hogy minden reggel egy új esélyt ad, egy új lehetőséget, hogy újrakezdjük az egészet. Elengedve a tegnapokat, hogy egy friss, új életet kezdjünk. Ilyen nagyvonalú az élet…

“Mindig csak készülődünk arra, hogy élni fogunk, de sohasem élünk igazán.” – Ralph Waldo Emerson

4. Az életben semmi sem a tiéd, amit megtarthatnál

Az életben minden mulandó és átmeneti. Minden változik, semmi sem marad a régi, és bár szeretünk a dolgokba kapaszkodni, birtokolni annyi dolgot, amennyit csak tudunk, az igazság az, hogy semmit sem tarthatunk meg. Amikor eljön az ideje, hogy elhagyjuk ezt a fizikai világot, semmit sem vihetünk magunkkal. Magunk mögött kell hagynunk mindent, beleértve a saját testünket is.

“Csak azt veszítheted el, amihez ragaszkodsz.” – Buddha

5. Soha nem kapsz többet, mint amennyit kezelni tudsz

A nehézségek építik a jellemet, az erőt és az érettséget. Minden tapasztalatnak, minden interakciónak, nem számít, hogy milyen rossznak tűnhet, megvan az a képessége, hogy formáljon téged, és segítségükkel azzá a személlyé válj, akinek születtél. És ha az élet “sok” dolgot ad, amivel foglalkozz, az csak azért van, mert tudja, hogy milyen erős vagy valójában, és azt akarja, hogy felfedezd a bátorságot, a bölcsességet és az erőt, amely mélyen benned van.

“Őrizd meg az emlékezetedben az életed hátralévő részére azokat a jó dolgokat, melyek a nehézségekből születtek. Ezek bizonyítják képességeidet, és önbizalmat adnak bármilyen nehézséggel szemben.” – Paulo Coelho

6. Szárnyakkal születtél. Tanuld meg használni őket, és repülj!

Annyi erő, oly sok szépség, annyi bölcsesség és olyan nagy hatalom van benned. Mindig is volt, és mindig is lesz. És ha mersz hinni magadban, amennyire csak szeretnéd, hogy mások higgyenek benned, és ha mersz álmodni és élni az életedet, akkor mintha nem lennének határok, hogy mit tehetsz meg, és idővel rájössz, hogy“Potenciállal születtél. Jósággal és bizalommal születtél. Eszmékkel és álmokkal születtél. Nagysággal születtél. Szárnyakkal születtél. Nem arra szántak, hogy másszál. Szárnyaid vannak. Tanuld meg használni őket, és repülj!” – Rúmi

7. Hogy mások mit gondolnak rólad, az nem a te dolgod

Lao-ce mondta ezt a legjobban a Tao Te King-ben: “Törődj az emberek jóváhagyásával, és a foglyuk leszel.” Azon aggódni, hogy mások mit gondolnak rólad, és életedet az ő véleményükre alapozni, jó recept a stresszhez, a boldogtalansághoz, zavartsághoz és a nyomorúsághoz. Mindig emlékezz, hogy az életedet neked kell élned, és olyan módon kell járnod életed útját, hogy ne érintsen túlságosan az, amit “ők” gondolnak.

8. Soha ne hanyagold el az utadat egy másikért

Megvan a saját utad, melyet járnod kell, egy egyedi céllal, melyet teljesítened kell, és nem számít, hogy mennyire csábító lehet megszakítanod csak azért, mert mások körülötted erre kérnek, mert sohasem kell ezt tenned. A kapcsolat, amely megvan a saját lelkeddel, az életed céljával és az utaddal, a legfontosabb kapcsolatok az életedben. Ez egy szent kapcsolat, és eszerint kell kezelned.

“A nagy titok: úgy járni végig életutunkat, hogy ne kopjunk el. Erre az olyan ember képes, aki nem az embereket és a tényeket veszi számításba, hanem minden élményét önmagára vetíti vissza, és a dolgok végső okát önmagában keresi.” – Albert Schweitzer

9. Jobb egyedül lenni, mint rossz társaságban

Vedd körül magad bölcs, kedves és szerető emberekkel, olyanokkal, akik igazságban és tisztességben élnek. 

“Sokan félnek az egyedülléttől. Egyszerűen rettegnek attól, hogy magukban legyenek. Ezért kell melléjük mindig valaki. Azt hiszik, társra vágynak, holott csupán a visszajelzések miatt van szükségük a másik emberre. Valójában eszközként használják a partnerüket. Olyan tükörként, amelynek mindig azt kell sugároznia, hogy ők a legszebbek, a legokosabbak és a legügyesebbek. Amint eltűnik a tükör, egyedül maradnak, és megszűnnek a visszajelzések. Hirtelen úgy érzik, mintha ? nincs rá jobb szó ? elhalványodnának! Borzalmas érzés lehet, hiszen ettől azonnal felszínre bukkan az önszeretet hiánya.” – Sebestyén Balázs

10. Emberi lény vagy, nem emberi robot

Egy emberi lény vagy, nem pedig egy emberi robot, és biztosnak kell lenned abban, hogy nem engeded az egódnak, hogy becsapjon, hogy azt gondold, aki vagy, az nem elég, és annak érdekében, hogy “valaki legyél”, bizonyítanod kell azzal, hogy egyre többet és többet teszel napról napra. Nincs semmi gond azzal, hogy megteszel valamit, hogy dolgozol, és csodálatos dolgokat hozol létre, de amikor elkezdesz egyenlőségjelet tenni önmagad értéke és aközött, amennyit megteszel, hogy milyen keményen dolgozol, és hogy milyen jól csinálsz valamit, akkor felborulhat az egyensúly.

“Nem emberi lények vagyunk, akik spirituális élményeken megyünk keresztül, hanem spirituális lények, akik az emberi létezés élményén haladnak át.” – Maharishi Mahesh

11. Egyedül is elég vagy

Az, aki vagy elég, nem azért, ahogy az életed néz ki kívülről, hanem azért, aki belül vagy. Szóval ne is merd egy pillanatra sem másként gondolni.

“Egyedül is elég vagy. Semmit sem kell bizonyítanod senkinek.” – Maya Angelou

Hozzászólások: