Szobanövények, amelyek tisztítják a levegőt

Otthonunk jobb esetben igazi menedékként szolgál számunkra. Azonban nehéz megteremtenünk azt a légkört, ahol valóban megpihenhetünk esténként. Ennek fontos része a levegő minősége is, amely egészségünkre, és hangulatunkra is egyaránt hatással van. Különböző kutatók éppen ezért ajánlanak a figyelmünkbe 5 olyan növényt, amelyek eltávolítják, vagy legalábbis csökkentik a káros vegyületeket, és javítják levegőnk minőségét.

Szobanovenyek-amelyek-tisztitjak-a-levegot_d19b3614a5210a6b0924a212d47e45e2

Krizantém: Ez a növény a levegőtisztítás elsőszámú királya. Kiszűri az ammóniát, a formaldehidet, a benzolt, és a xilolt is. A krizantém roppant olcsó, ráadásul könnyedén elérheted bármelyik kertészetben!

Páfrány: Ez távolítja el levegőnkből leghatékonyabban a formaldehidet. A bostoni páfrányok kényesebbek a többinél, ugyanis állandó vizet és rendszeres takarmányt igényelnek. Emellett gyakran ajánlott bepermetezni a leveleiket is! A legjobb, ha egy függő kosárban, vázában tartod, és sok fénnyel ellátott, magas páratartalommal rendelkező helyre akasztod fel.

Fikusz: Ez a virág alacsony karbantartás mellett is könnyedén megnőhet igen magasra. Szereti a sok vizet, de még fontosabb, hogy kellő fényt kapjon! Nyáron, tavasszal akár a kertbe is kihelyezheted, azonban a hidegebb hónapokban mindenképpen vidd be a házba! A fikusz leszámol a formaldehiddel, a benzollal, a trikolór-etilénnel, különböző vegyülete pedig zsíroldó, vegytisztító hatással is rendelkezik!

Szobanovenyek-amelyek-tisztitjak-a-levegot_799bad5a3b514f096e69bbc4a7896cd9

Angol borostyán: Ez a növény nem olyan finnyás, mint a bostoni páfrány, sokkal könnyebb vele törődni. A legjobb, ha félig árnyékos, félig napos helyre helyezed, így időnként kell meglocsolnod! Ha többet veszel, akkor akár egy lépcsőzetes állványpolcot is feldíszíthetsz vele, így egészen elképesztő látványt biztosítanak majd. A borostyán szintén a formaldehiddel számol le.

Pók növény: Ez a virág igazi gyilkosként is ismert, ugyanis amellett, hogy eltávolítja a formaldehidet és xilolt otthonunkból, a pókok nagy ellensége is. A szakértők szerint imádja a direkt fényt, így érdemes nagyobb ablak közelében elhelyezni.

Szobanovenyek-amelyek-tisztitjak-a-levegot_032b2cc936860b03048302d991c3498f

Hozzászólások: