JÖN A HIDEG! ÍME A BÜKKI FÜVESEMBER IMMUNERŐSÍTŐ TANÁCSAI

Él a Bükk rejtekében egy sokak által már régóta tisztelt füvesember, Szabó Gyuri bácsi, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen.

Él a Bükk rejtekében egy sokak által már régóta tisztelt füvesember, Szabó Gyuri bácsi, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Ezt a tudását pedig rendre meg is osztja az érdeklődőkkel. Következzenek most immunerősítő fortélyai:

fuvesember.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

A népi gyógyítók legfőbb immunerősítőnek a kakukkfüvet tartják, de minden C-vitamin tartalmú növény is ide sorolható, míg a fürtös menta a megfázás megelőzésében segíthet.

A zöldségek, gyümölcsök közül érdemes a paprikát, a kivit, a narancsot és acitromot választani.

Az egyik legfőbb természetes C-vitamin-forrás, a csipkehús ? bár kiváló immunerősítő, mégis inkább főleg a veseműködést segíti és az érfalakat erősíti. 

Mindezeken kívül különféle teákkal is karban tarthatjuk immunrendszerünket: a legjobb választás a csipketea, a kakukkfűtea és az orbáncfűtea.

Utóbbival azonban nem árt vigyázniuk azoknak, akik valamilyen szívgyógyszert szednek, az orbáncfű ugyanis lelassítja a gyógyszer felszívódását.

gyerekek immunrendszere is erősíthető, nekik 3 éves kortól adhatókakukkfűtea, gyenge mentatea, illetve útifűtea.

Hasznosnak találtad a cikket? Akkor oszd meg másokkal is!

Hozzászólások: