6 meglepő dolog amitől a nők beindulnak

Meglepő dolgok, amitől a nők beindulnak
Hogy mi az a néhány meglepő dolog, amitől egy nő beindul egy férfi láttán? Nem, nem a rózsa, a gyémántgyűrű, vagy a ‘dagadó’ hitelkártya – bár ezek a klasszikusok kétségtelenül megdobogtatnak jónéhány női szívet. Mi olyanokra gondoltunk, amihez nem a sarki boltba, vagy az ékszerüzletbe kell leugrani. Sőt, bankot sem kell robbantani hozzá, és mégis buknak rá a nők.
1. Férfias, arányos öltözet
Bármennyire nevetségesen is hangzik, a nők szeretik a jól öltözött férfiakat. Ahogy a férfiak szeretnek egy csinos nőt mustrálni, úgy szeretnek a nők is csinos férfiakat látni. Nem arról van szó, hogy naponta testreszabott öltönyben és ingben járjon. Néhány fekete vagy márkás ruhadarab nem azt jelenti, hogy csinos. A legtöbb férfinál nem az a probléma, hogy nem hord márkás, drágább, hivatali ruhákat vagy esetleg kissé kopottabb, viseltes a ruházata, vagy nem megfelelő a színharmónia.

Az elsődleges probléma ott szokott kezdődni, hogy egyszerűen nem arányos a ruha, sokszor sem a felsőtesten se az alsótesten: túl hosszú a póló, a pulóver, a két számmal nagyobb ing renyhe vitorla, lóg a fenéken a nadrág, vagy épp fordítva, bokalengető farmerben és izompólóban feszít (a legtöbb nő nem arra vágyik, hogy a kigyúrt izmokat a feszes ruhán át lássa, vagy a félig kilógó fiús alsónadrág márkáját megismerje – ezt inkább az intimebb helyzetekre érdemes tartogatni).

Érthető, hogy az ember élete során változik a testsúlya, és néha nehéz követni, hogy hányadán is állunk a saját méreteinkkel. De az is biztos, hogy női szemmel nézve, egy férfi, aki figyel a saját ruházatára, tudja magát öltöztetni, bármilyen is a testalkata, sok pozitívummal indul (bolti eladó, barát vagy rokon segítségét bátran vegyük igénybe). Az első tanács tehát, legyen a ruha épp jó, se túl bő, se túl feszes.

2. Jó humor
Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni a sort? Igen, a nők számára, bármennyire is meglepő, toplistás a kellemes, jó kedélyű férfi. Egyszerűen jó humorú férfi társaságában lenni nagy ajándék minden nő számára. Ez nem is kérdés. Tudta, hogy a jó humorú pasiknak evolúciósan is nagyobb esélyei vannak, hiszen könnyebben jutnak be egy nő ágyába?

Kristofor McCarty kutató szerint (Northumbria University) a nők a humort az intelligencia és a becsületesség jeleként értékelik, és a társkereső hirdetésekben is sokszor kiemelik, hogy jó humorú partnert keresnek. Persze vannak, akik félreértelmezik a jó humort, és hosszas, viccesnek szánt anekdotákat regélnek, vagy, mint akit bekapcsoltak, félórán keresztül idézik a vicckönyvet, netán mások kárára eszelnek ki leégetős heccelődést. Ritkán válik be női közönség előtt. Hogy milyen humort kedvelnek a nők? Jó kérdés, a választ mi sem tudjuk.

Tessék? Hogy a jó humorú pasik sokkal gömbölyűbbek? A jó humor mindent felülír! A túlsúlyt, a bajszot és a rosszul párosított zoknit is!

3. Egészséges étrend
Meglepődött? Nos, a nők általában véve egészségesebben étkeznek, mint a férfiak, és ha olyan férfival találkoznak, aki szintén ad arra, hogy mivel táplálja a szervezetét, akkor azt nagyra értékelik. Sőt, a nők hajlamosak arra, hogy messzemenő következtetéseket vonjanak le abból, ha azt látják, hogy a csülkös (hmmm, egy jó Pékné!), zsíros nehéz ételek helyett, könyebb, és zöldségesebb ételeket választ.

Az egészséges étrend azt az üzenetet küldi a nőknek, hogy Ön igényes, ad a testére, egészséges életmódot vezet, és ezért feltehetőleg más területeken is igényes (legyen szó életmódról, lakberendezésről vagy épp egy randevúról – holott tapasztalat mutatja, hogy azért mert valakinek ragyog az autója vagy a laptopja, nem feltétlenül találja meg a zokniknak a szennyestartót).

Alkalmanként ‘bűnözni’ egy hatalmas szalámis pizzával vagy kiadós sonkás sólettel szabad, és kell is – de a kulcsszó, hogy ‘alkalmanként’, ami, a félreértések elkerülése végett, kéthetente, havonta 1 kalóriadúsabb étkezést jelent. Rendkívül könnyen kivitelezhető tipp: kezdeti randikra érdemes valamilyen szárnyast (esetleg halfilét) rendelni, és ha sült krumpli van is a köretben, legyen zöldség és saláta is.

4. Borban az igazság
Szögezzük le gyorsan, hogy senki nem kívánja azt, hogy egy sörimádó hirtelen hagyja ott a sört, és kezdjen el a sör helyett bort inni. De azt bátran állíthatjuk, hogy a nők javarésze szívesebben borozik egy férfival, mint sörözik (persze nem a cseh és német hölgyekről beszélünk).

Valahogy érettebb, meglettebb, férfiasabb egy férfi egy elegánsan tartott jó borral a kezében. A magyar lakosság többsége, a vörösbort kedveli, annak is az édesebb válfajait, ezért, ha kétségei vannak, vacsorára, randevúra inkább vörösbort rendeljen (vagy a sommelier-t kérje meg, hogy a tervezett menü mellé milyen fajtát ajánl).

5. Azért vannak a jóbarátok
Ha egy nő azt érzékeli, hogy annyira a figyelem középpontjában van, hogy közben a férfi barátai teljesen háttérbe szorulnak, egy ideig lehet, hogy értékeli, de néhány hét szerelmi láz után, már nem igazán. “Aki a barátaihoz hűtlen, az a párjához is.” – kb. ennyiben summázhatnánk a női logikát. Fontos, hogy a barátaival tartsa a kapcsolatot, megbízhatóan ápolja a barátságot.

A hűség mellett még az imidzs is fontos: néha hihetetlenül jó látni a párunkat a saját férfi társaságában – férfiasan: lehet ez foci, curling, vagy a legújabb technikai kütyük érthetetlen nyelvű lelkes taglalása. Része a férfias arculatnak. Anyós viccek ide vagy oda, ugyanez a logika érvényes az anya-fia kapcsolatra is: jó látni, ha a választott férfi gondoskodik az édesanyjáról (persze nem a családi élet vagy a párkapcsolat rovására – itt az egyensúlyt kétségtelenül nehezebb meghúzni). Az viszont tény, hogy aki az idősődő anyjáról gondoskodik, az a nők szemében megbízható, hosszú távú kapcsolatot ígér, és melyik nő ne vágyna jól lehorgonyozni?

6. „Jane lenni nő, Tarzan lenni férfi”
A férfi azért is férfi, mert megvédi a nőt. A védelem itt nem úgy értendő, hogy bezárja, korlátozza, rendre inti vagy helyre teszi, hanem megvédi necces helyzetekben. Minden nőnek jól esik, ha a férfiban feltámad a védelmi ösztön egy másik pasi nem kívánatos közeledése láttán (legyen ez csábító vagy fenyegető közeledés). Egy nőnek jól esik, ha ilyenkor a férfi magához húzza, vagy a vállára teszi óvólag a karját (és végszükség esetén szópárbajba, de lehetőleg nem tettleges közelharcba keveredik).

A férfi azért is férfi, hogy olyan esetekben, amikor a nő döntésképtelen, akkor értelmes ötletekkel, kivitelezhető opciókkal álljon elő, sőt, ha a helyzet reménytelen, egyedül hozzon döntést.

Hozzászólások: