Az LG-nél egy elgurult gyógyszerből világrekord lett!

Az LG hivatalosan a legnagyobb hirdetőtáblával rendelkező cég a világon! Erről kaptak is egy szép díszoklevelet a Guinnes World Records szervezettől.

Kedves LG! Gratulálok, szép volt. De miért kellett???

Valakinek elgurult a gyógyszere a koreai cég marketingosztályán… meg azoknál is, akik rábólintottak erre a projektre!

LG-sets-Guinness-World-Record-with-this-gigantic-G3-ad (1) másolata

Miért nem tudok felhőtlenül örülni annak, hogy Szaud-Arábiába fővárosának, Rijád repülőtere felé vezető úton egy 3000 négyzetméteres felületű, 240 méter széles, 12 méter magas hirdetőtábla nőtt ki a sivatag homokjából, amin a cég egyik legnagyobb sikervárományosa a G3 telefon reklámja látható?

Miért nem tudok örülni annak, hogy az 1800 tonna (!) vasszerkezet segedelmével ráadásul egy ívelt “plakát” készült?

Magát valamire is tartó, a fenntartható fejlődés mellett kiálló, a környezettudatos jövőért nem keveset áldozó cég nekem ne viselkedjen úgy, mintha mérőszalaggal kellene nézegetnie, kinek nagyobb a f…füle!!!

Mi ez itt? A kisebbségi komplexus “elburjánzásának” lehetünk szemtanúi. Élőben akkor láthatjuk ezt a monumentális “emlékművet”, ha egyike leszünk az évi 20 milliónyi embernek, akik megfordulnak a King Khalid International Airport-on.

LG-G3-ad

Emlékmű, mert egy ilyen rekord kérészéletű szokott lenni. Mindig jön valaki, aki nagyobbat akar mondani. Ezernyolcszáz tonna vas… ebből már egy Felcsút II fedett kispályás ékszerdobozka is összejöhetne pedig…Az LG-sek meg kiviszik a sivatagba! Éjszaka persze ki is kell világítani – hadd lássák, mégis mekkora és milyen jó az a G3!  lg-g3-billboard-640x426

Valóban ennyire jó lenne az a G3-as telefon? Nagymenőségből így kell a világ orra alá dörgölni? Sajnos arról nem tudok nyilatkozni, mennyire jó a készülék: lehetőségeim nem engedik a megvásárlását, teszteléséhez pedig még nem volt szerencsém.

Vissza az LG-hez: a reklám roppant ötletesnek mondható, hiszen a hír vezető helyet töltött be a tech-oldalakon, illetve egyéb médiafelületeken. Ha mindegyiken reklámot szeretett volna elhelyezni a cég… többszörösébe került volna, mint ez a gigaplakát. Okos…

A “kampánytól” 25 milliós bevételt remél az LG. Remek. Lesz miből tehát folytatni az Adományozásokat?

Az speciel nem az LG hibája, bűne, hogy manapság nem lehet abból nagyságrendileg jegyzett reklámbevételt generálni, hogy valaki hangoztatja, lefestette az óvoda kerítését, vagy pl. támogatta a Lelkisegély Szolgálatot. Sajnos ilyen időket élünk. Innen nézve az koreaiak se csináltak mást, minthogy megadták a népnek azt, amire szükségük van… Mind termékben, mind reklámban.

Valahogy számomra eddig emberközelibbnek tűnt az LG a konkurenciához viszonyítva. A Nagyok egymást ütötték-vágták, ők viszont szépen tették a dolgukat. Készítették a termékeket – pl. a nappalim darabjait. Ezzel a lépéssel viszont valami megváltozott.

Gratulálok, LG! Immáron ténylegesen a Nagyok közé ért a cég. Ha eddig nem is vettem volna észre, mától már tudom, s eképpen állok a márkához…

Remélem a gyógyszerhiány újabb remek reklámokat eredményez majd. Hiszen kimaradt például a reptér kifutója – az is elég nagy… Esetleg valamelyik piramis? Vagy a kínai nagy fal? Az elég jó lenne, hiszem már a Google Maps-on is láthatnák a kíváncsi, reklámra éhes tekintetek…

Hozzászólások: