10 undorító tény a testedről, amiről eddig nem is tudtál, pedig igaz!

Testünk egy csodálatos teremtmény, egy bonyolult és a maga módján tökéletes gépezet. Ugyanakkor rettenetesen undorító is: tele vagyunk bacikkal, hányunk, büdösek vagyunk.

Az alábbiakban tíz dolgot sorolunk fel, amelyről eddig valószínűleg nem hallottál, és lehet hogy tulajdonképpen nem is akartál, de mint tudjuk, a tudás hatalom! Biológia órán ezeket nem tanultuk, nem is értem, miért…!

1. Bőrödről óránként 600 ezer darabkát hagysz szerteszéjjel. Évente 0,7, egy hetven év alatt nagyjából 50 kilót.

2. Lábaidon mintegy félmillió verejtékmirigy van, amelyek naponta több mint fél liter izzadtságot termelnek (ami a benne lévő baktériumoktól lesz büdös).

3. A fülzsírunk kétféle lehet: van akinek száraz, van, akinek “zsíros” (nedves). Akinek zsíros a fülzsírja, annak büdösebb a hónalja. Furcsa összefüggés, de igaz!

4. Előfordulhat, hogy az ember bélsárt hány (copremesis).

5. Van, aki plusz mellel vagy mellbimbóval születik, amely a test felszínén bárhol kialakulhat.

6. Az előbőrt 21 nap alatt 3 kosárlabda-pálya nagyságúvá lehet kinyújtani.

7. Naponta több mint egy liter taknyot nyelsz le. (A tüsszentést viszont ne tartsd vissza, mert megölhet: szétrobbanthatja az ereket a nyakadban vagy a fejedben.)

8. A nők bélgázában több a kénhidrogén, ezért büdösebb, a férfiak viszont többször eresztik el a békegalambocskát egy nap során.

9. Bőröd minden négyzetcentijén nagyjából ötmillió bacilus van, a szádban meg hétszáz féle. Faji összetételük meg az ember származásától függ.

10. Ha egy férfi függőleges testhelyzetben vagy arccal előre fekve hal meg, a halála után erekciója lesz.

Hozzászólások: