Eddig is szerettem a banánt. de nem tudtam, hogy ilyen hasznos gyümölcs!

A banán az egyik legegészségesebb gyümölcs, mert tápanyagokat, rostot és különböző ásványi anyagokat tartalmaz.

Az orvosok azt javasolják, hogy napi rendszerességgel fogyasszunk el 2 db banánt életünk végéig, így elkerülhetjük az egészségi problémák megjelenését. Az alma és a narancs mellett érdemes rendszeresen banánt is fogyasztani, mert nem csak finom, de még vitamindús is.

 

Akkor most lássuk miért is fontos, hogy banánt fogyasszunk

Energia

Edzés előtt együnk meg 1 – 2 banánt, mert biztosítja számunkra az energiát. Mivel a banán rostokban és vitaminokban gazdag, növeli a szervezet ellenállóképességét, a benne található kálium pedig megvédi a szervezetet az izomgörcsöktől.

Depresszió

Ha rendszeresen fogyasztunk banánt, legyőzhetjük az őszi fáradtság kialakulását. Ennek köszönhetően nyugodtabb és pihentebb lesz az agy.

Vérnyomás

A banán fogyasztása segítségünkre lehet a vérnyomás csökkentésében, így megelőzhető az agyvérzés és a szívinfarktus kialakulása, mert segíti a szívműködését. Ha rendszeresen fogyasztunk banánt, megőrizhetjük a vérerek rugalmasságát.

Vérszegénység

Azok az emberek akik vérszegénységgel küzdenek, a banán fogyasztásával biztosíthatják a szervezet számára a vasbevitelt.

Kimerültség

Amikor fáradtak és kimerültek vagyunk, fogyasszunk el egy banánt, így megemelkedik a vércukorszintünk és tele leszünk energiával egy ideig. A banán nagy mértékben tartalmaz B vitamint is, amely nyugtatja az idegrendszert és segít ellazulni.

Gyomor problémák

Azok a személyek akik gyomorhurutban vagy gyomorfekélyben szenvednek, fogyasszanak minél több banánt. A banán fogyasztása nagyon jó hatással van gyomorégés esetén, ilyenkor elég egy banán elfogyasztása és máris enyhülnek a tünetek.

A banánnak nagyon sok jó tulajdonsága van, ezért érdemes rendszeres fogyasztani. Napi két banán és sokkal jobb lesz a közérzetünk, ráadásul a szervezetünk vitaminháztartását is feltölthetjük.

Hozzászólások: