Ezt ne mondjuk a nőnek, aki nem szeretne gyereket!

Miközben ma is a család jelenti az emberek többsége számára az ideális jövőt, vannak nők, akik valóban nem akarnak utódot. Tudják ezt talán már kamaszkoruk óta, mások mégis megpróbálják befolyásolni döntésüket. Mi az, amit nem érdemes nekik mondani?

Ha valaki másmilyen döntést hoz egy életét érintő, igen nagy horderejű dolog kapcsán, mint ami a társadalomban általában megszokott, ettől még a döntését tiszteletben kell tartani. Tipikus példája ennek, ha egy nő nem akar gyermeket. Ennek több oka lehet, talán egy régi, súlyos sérelem, talán az anyagi nehézségek, talán egészen más.

A környezetében levők azonban időről-időre elejtenek egy-egy megjegyzést ezzel kapcsolatban, melynek általában semmi értelme. Hiszen ő már úgyis döntött, hosszú évekkel ezelőtt. Tehát, bombázni őt a kérdésekkel és megjegyzésekkel innentől kezdve már bántásnak számít.

No de melyek ezek a kérdések, megállapítások?

thumb

1.?Majd meggondolod magad?

Aki egyszer már véglegesen eldöntötte, hogy nem szeretne gyermeket, az nem fogja meggondolni magát. Esetleg olyan dolgokban, hogy milyen befektetéseket eszközöl vagy hová megy nyaralni.

2.?De ki fog rólad gondoskodni, ha öreg leszel??

Nos, az igazság az, hogy akiknek vannak gyermekeik, azok közül is sokan az idősek otthonába élik le hátralevő éveiket.

3.?Nem szeretnél hátrahagyni magad után semmit??

Valóban a genetikai örökséget adhatjuk elsősorban tovább, de más módon is megörökíthetjük magunkat. Például valamilyen szakmai dologgal, amit letettünk az asztalra, jótékonysággal ? bármilyen olyan tevékenységgel, mellyel beírhatjuk nevünket mások emlékezetébe.

4.?Dehát a gyermek születése egy igazi csoda!?

Az emberek évszázadokon keresztül szültek gyermekeket ? Amit valóban csodának lehet nevezni, az azért ennél ritkábban történik. Jézus szeplőtelen fogantatása például csoda. Egy átlagos, véletlen teherbeesésnem igazán.

5.?Sosem fogod megérteni, mi az igazi szeretet, míg nem tartod a karodban az első gyermekedet?.

Akinek igazán jó és bensőséges kapcsolata van a családtagjaival, a párjával, a barátaival, az igenis megéli azigazi szeretetet.

6.?A gyerekek akkora örömet okoznak az életben!?

Pedig sok édesanyától hallani a következő mondatot: ?Ne érts félre, szeretem én a gyerekeimet, csak??Kétségek azért felmerülhetnek azzal kapcsolatban, hogy mindig akkora örömöt jelentenek a lúrkók. Vannak emberek, akiknek az igazi örömöt a nyugalom és a csend okozza.

7.?A gyermek megváltoztatja az életedet!?

Igen, valóban. De ez nem mindenki számára vonzó és jó dolog. Egy kétségbeejtő tűzvész is megváltoztatja az életünket, mégsem gyanúsítanak minket gyújtogatással.

Hozzászólások:

2 thoughts on “Ezt ne mondjuk a nőnek, aki nem szeretne gyereket!”

Comments are closed.