A SZEGÉNYEK ELEDELE VÉDI A MÁJAT, MEGHOSSZABBÍTJA AZ ÉLETKORT ÉS FEJLESZTI AZ IZOMZATOT IS!

A szegények eledelének is hívják. Védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is!

A puliszka régi román étel, de a világ minden részén kezdik felfedezni ezt az egészséges finomságot. Egyes szakemberek szerint a kukoricalisztből, darából készült fogások segítik a gyomorműködést, és fiatalító hatásuk is van.

A málé vagy más néven puliszka már Amerika felfedezése közkedvelt étel. Legutóbbi felmérések szerint, jóval meghosszabbodik azon személyek életkora, akik rendszeresen fogyasztanak puliszkát.

 puliszkagomboc

A puliszka alapanyagául szolgáló kukorica aracin- és palmitinsavat tartalmaz, ezek igen hasznosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.

A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni.A puliszka erős méregtelenítő hatású, segíti a májat, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

KUTATÁSOK SZERINT KIDERÜLT, HOGY A PULISZKA NAPI FOGYASZTÁSA AKÁR 60%-AL IS CSÖKKENTHETI A PAJZSMIRIGY RENDELLENESSÉGEK OKOZTA IDEGI ZAVAROKAT.SZABÁLYOZZA A VÉRCUKOR-, ÉS KOLESZTERINSZINTET, EZÉRT FOGYASZTÁSA A CUKORBETEGEKNEK IS KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT. A PULISZKA CSÖKKENTI AZ ÉRELMESZESEDÉS ÉS A SZÍVROHAM KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATÁT IS.

FEJLESZTI AZ IZOMZATOT

Egy kolumbiai kutatás szerint a kukoricában található savaknak fontos szerepük van a izomrostok megerősödésében is. Az equadori gyerekek a világ legjobb sportteljesítményeivel büszkélkedhetnek, étrendjükben pedig rendszeresen szerepel a puliszka.

A kukoricalisztből készült ételek csökkentik a menstruációs problémákat, de vesekő, és májgyulladás esetén is ajánlott. Kutatások alapján megállapították, hogy a puliszka 9%-al növeli a 65 év feletti nők petefészek aktivitását.

Hozzászólások: