A LEGMAKACSABB BŐRBETEGSÉGEKRE IS GYÓGYÍR EZ A TITKOS RECEPT

A pikkelysömör (pszoriázis) egy krónikus bőrbetegség, aminek hatására kicserepesedett, vöröses-fehéres foltok jelennek meg a bőr felszínén. Ha ezek a területek kiszáradnak, gyakran viszkető érzés alakul ki.

A kellemetlen kór másik tünete, hogy a kézen és lábfejen lévő körmök megvastagszanak, betöredeznek. Leszámítva az esztétikai problémákat, a pikkelysömör nem tartozik a súlyos betegségek kategóriájába, mégis sok embernek megkeserítheti az életét.

Az alternatív gyógyászat képviselői úgy vélik, hogy a bőrprobléma hátterében az élelmiszerekből és a környezetből bekerülő toxikus vegyületek állhatnak.

BOGÁNCS, VAGY BOJTORJÁNGYÖKÉR

Ennek a gyógynövénynek a gyökerét a népi gyógyászatban a bőrgyulladások enyhítésére használták. Így akik pikkelysömörtől, vagy ekcémától szenvednek, főzzenek tehát a bogáncs gyökeréből.

Ebből egy evőkanálnyi mennyiségre, és 100 ml vízre lesz szükségünk. A forró vízbe tegyük bele a gyökerdarabokat, majd zárjuk el a tüzet, és hagyjuk úgy 10 percig. Ezután szűrjük le a főzetet, és frissen, naponta 3 alkalommal kortyoljuk el a 100 ml-s adagot. Ahhoz, hogy a tünetek elmúljanak, étkezzünk egészségesen, friss és nyers dolgokat együnk, kerüljük a feldolgozott élelmiszereket.

FEKETE KÖMÉNY OLAJ

Ezt a csodakészítményt belsőleg és külsőleg is lehet alkalmazni. Egy kiskanállal kell bevenni belőle egy nap háromszor, amelynek erős gomba- és bakteriumellenes hatóanyaga van, de ha a kipirosodott bőrünket bekenjünk vele, csökkenti a viszketegséget, és nyugtatja a begyulladt bőrfelülelet.

Hozzászólások: