Tudtad, hogy erre is jó a szappan?

Ne csak kézmosáshoz használd a szappant, hanem olvasd el a cikkünket és nézd meg mennyi sok hasznos területen alkalmazhatod még!

14579625360468_20598292715864_db

Férfi munkákhoz
Ha szeretnél egy igazán férfias munkát végezni, akkor állj neki fát hasogatni. Remek időtöltés, és garantáltan felér egy edzőtermi edzéssel is. Ha azonban nem az a lényeg, hogy mennyit gyúrsz, hanem haladni is szeretnél, akkor ragadj meg egy szappant, és alaposan töröld át vele a pengét – akár fejszéről, akár fűrészről van szó. Ezzel elérheted, hogy könnyebben csússzon a fém a fában, és a munkád is egyszerűbb és gyorsabb lesz.
Kertben
Sokak számára a kertészkedés egy nagyon megnyugtató dolog, míg mások csak muszájból csinálják, ám amit senki sem szeret, az az, amikor a kosz beeszi magát a körmünk alá, és csak hosszas sikálás árán sikerül onnan kivadászni. Ám ha azelőtt, mielőtt beletúrnánk a földbe, egy nedves szappanba vájjuk a körmeinket, akkor az alatta megragadó tisztító anyag megakadályozza, hogy a kosz beragadjon, és egy egyszerű öblítéssel megszabadulhatsz tőle.
Illat
Ha szereted, amikor a ruháidnak jó illata van, akkor öblítőt használsz. Ha azt is szeretnéd, hogy a fiókban, vagy a szekrényben is jó illat legyen, akkor tegyél be egy szappant. Nem kell, hogy nedves legyen, és helyet sem foglal sokat, de az illat garantáltan kellemes lesz. Ez igaz a bőröndre, az autóra, vagy bármilyen zárt helyre is, csak arra vigyázz, hogy ne olvadozzon, vagy ne érje nedvesség, mert akkor bajban leszel, és sokat kell öblíteni az adott szövetet, amin a szappan állt.
Cipzár
A barátnőd megkért, hogy húzd le a ruhája cipzárját, de sehogy sem boldogulsz vele? Ez nem azért van, mert nem vagy elég erős, következésképpen nem jó megoldás, ha egyszerűen leszaggatod a nőről a textilt. Mielőtt elöntené az agyadat a düh, kend be enyhén nedves szappannal a renitens zárat, és már le is hullik a ruha. Ez a módszer segít beragadó ablakok és ajtók esetében is, bár csak ideig-óráig jelent megoldást.
Csípések ellen
Ha veszítettél a szúnyogok elleni küzdelemben, és marások púposodnak a testeden, akkor is segíthet egy kis szappan. Nem kell más, csak hogy a nedves tisztítóval bedörzsöld a csípés helyét. Enyhíti a viszketést, és a fertőzéseket is megelőzi. Más rovarcsípéseknél is hatékony lehet.
Permetezőként
A szappanos víz egy enyhe lúg, és mint ilyen, a tetvek nagy ellensége. A szappant ennek megfelelően permetezésre is tudod használni. Nem kell töménynek lennie az oldatnak, hiszen ha nagyon lúgos elegyet készítesz, akkor annak már a növény is a kárát láthatja, de ha nem túlzod el, akkor nagyon jó szolgálatot tehet. Nagyjából 1:100 arányban használd.
Mosáshoz
Ezt nem is kell mondani, hiszen mindenki erre használja alapból a szappant. Ha azonban 5 liter vizet felmelegítesz, és egy mosószappan felét belereszeled, akkor a tisztítóhatását mosó gél formájában is élvezheted. A hatékonysága nem is kérdéses, az illata is nagyon kellemes, és az ára meg sem közelíti a bolti szerekét (nagyjából 200 forintra jön ki az 5 liter). A hatás maximalizálásához használj az öblítő helyett 45 csepp illóolajat egy kis tejben feloldva, és egy kupica ecetet. Ezzel a ruháid tiszták, illatosak és az ecetnek hála puhák és vízkőmentesek lesznek. A szappan egy nagyon sokféleképpen felhasználható anyag, ne légy rest kipróbálni azt.
Hozzászólások: