5 káros szokás, ami gyengíti az immundrendszered

Milyen gyakran leszel beteg? Ha ez egy évben kettő vagy három alkalomnál is többször megtörténik, akkor ideje elgondolkoznod azon, hogy valami nincs rendben az immunrendszereddel. Nem is gondolnád, de számos mindennapi szokásod károsíthatja a szervezeted védekező képességét. Az emberek rengeteg pénzt és időt ölnek abba, hogy megerősítsék az immunrendszerüket, pedig csak pár rossz szokást kéne elhagyniuk.

5-karos-szokas-ami-gyengiti-az-immundrendszered_ddf7f80b27e61ea8125b54926447a45f

Pesszimista gondolkodás

Pszichológusok bebizonyították, hogy a testünk mentális és fizikai egészsége szorosan összekapcsolódik egymással. Azok az emberek, akiknek mindig borús gondolatok járnak a fejükben, nem csak a rosszat, de a betegségeket is bevonzák az életükbe. Figyeld csak meg magadon! Amikor szürkébbnek látod a világot, hirtelen te is beteg leszel, és még ezért is mérgelődni fogsz, hogy miért történik ez veled. Bármennyire is nehéz korszakon mész át, mindig próbáld az élet naposabb oldalát nézni, és ezt a szervezeted is meg fogja hálálni.

 

Túl sok gyógyszert szedsz

A gyógyszereknek mindig megvan az előnyük és a hátrányuk is. Sok gyógyszer képes legyőzni a legmakacsabb baktériumot is, ugyanakkor, ha túl sokáig szeded őket, akkor azok akár le is gyengíthetik az immunrendszeredet. Mielőtt beszednél valamit, mindig kérd ki az orvosod tanácsát. Különösen az antibiotikumoknál, hiszen ezek szedését nem lehet akármikor elkezdeni.

 

Meleg víz rendszeres fogyasztása

Napjainkban nagyon sok ember küzd rendszeres torokfájással. Sajnos, rengeteg orvos javasolja azt a betegeinek, hogy ilyenkor inkább melegebb vizet fogyasszanak. De ezzel csak megnehezítik a szervezet védekező folyamatát. Ha több hónapon keresztül csak meleg vizet iszol, akkor a tested szuperérzékeny lesz a hideg hőmérsékletre, így könnyebben kapsz el betegségeket. Minden egyes alkalommal, amikor a piros jel felé csavarod a csapot, gondolj arra, hogy azzal csak ártasz magadnak!

 

Személyi higéniád elhanyagolása

Kiskorunkban megtanultuk, hogy miután hazaértünk, mindig mossuk meg a kezünket. Felnőtt korunkra erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig ez a legjobb módja annak, hogy megóvjuk magunkat a kórokozóktól. Ha feledékeny vagy, akkor állíts be egy időzítőt a telefonodon, ami mindig emlékeztetni fog arra, hogy mikor is kell kezet mosnod.

 

Meleg szobában alvás

Nincs is annál jobb, amikor egy nehéz nap után a jó meleg takaró alá bebújva hajthatjuk álomra a fejünket. Gondoltad volna, hogy sokkal károsabb meleg szobában aludni, mint egy hidegebb, szellőztettben? Ha nem akarsz hideg környezetben pihenni, akkor mielőtt elaludnál szelleztősd ki a szobát. Ezzel is erősíteni fogod az immunrendszeredet.

Hozzászólások: