Hogyan szabadulj meg a kellemetlen dudoroktól a bikinivonalon?

Ha az intim területeket borotválni szoktad, akkor tudhatod, milyen bosszantó a borotválás okozta irritáció. Általában ilyenkor a bőr felületén piros dudorok keletkeznek. Ez amiatt történik, mivel a bőr gyorsabban regenerálódik/nő vissza, mint ahogy a szőr növekszik. A bőr előbb összenő újra, akkor a szőrszálaknak nincsen hol kibújnia, ezért visszafele fordul, azaz benő. Ebben a cikkben adunk néhány tanácsot, hogy megszabadulj a borotva okozta dudoroktól a bikinivonalon.

getrid7

Mostantól kezdve puha és szép bőröd lesz borotválás után. Nem kell aggódnod az irritált bőröd miatt.

Hogyan lehet megszabadulni a piros dudoroktól a bikinivonalon?

1. Citromlé ? a citromlé savas jellege segít megállítani a baktériumok terjedését, növekedését amelyek megtámadják a hajhagymát. Használd citromlevet a fertőzések elkerülése érdekében, ugyanakkor csökkenti a bőrpírt és irritációt.

2. Aloe Vera ? Ez a növény egy hagyományos orvosság, amely nyugtatja az irritált bőrt. Vágjuk le a levél tetejét és a gélt kenjük a bőrre. Vásárolhatunk is Aloe Vera gélt, de a növény hatásosabb, mivel nincs benne szinezék és illóanyagok.

3. Hidrokirtizon krém ? A hidrokortizon krém gyulladásgátló tulajdonsággal rendelkezik. A legtöbb gyógyszertárban megtalálható. Kenjünk egy kis mennyiséget ebből a bőrre.

4. A teafaolaj ? antibakteriális tulajdonságokkal bír. Alkalmazása előtt, hígítsuk fel az olajat vízzel.

5. Fehér tea ? a filteres fehér tea segíthet megszabadulni a borotválkozás okozta irritációtól. Ez a tea csersavat tartalmaz, amely csökkenti a gyulladást. Áztassuk be a teafiltert és alkalmazzuk a száraz bőrön. Csökkenti a bőrpirt és a duzzanatot.

Tipp: Zuhanyozz le előtte meleg vízzel, mert a gőz és a víz hatására a szőrzet puhább lesz, így a bőr felülete kevésbé sérül meg. Öblítsd le hideg vízzel, hogy lezárd a pórusokat és megakadályozd a fertőzést.

Hozzászólások: