Házasság tipológia – Mennyire befolyásolja a házasságunkat az esküvő időpontja csillagjegyünk szerint?

Ahogy minden ember csillagjegye már születésekor előre sejtet bizonyos tulajdonságokat, ugyanígy van ez a házassággal is. Az, hogy melyik hónap melyik napján kötöttél házasságot befolyásolja, hogy mi lesz az új közös életetek központi feladata, milyen alaphangulatú (pörgős, laza, érzelmes vagy stabil- esetleg egyszerre mind) lesz a házasságotok.
Házasságunk csillagjegyének a pozitív és negatív tuljdonságai is jellemzőek lesznek házastársi kapcsolatunkra. Akik az adott jegy első vagy utolsó napján esküdtek, azoknál a pároknál az előző vagy következő jegy tulajdonságai is jellemzőek lehetnek.
Ha még az esküvő előtt állunk, érdemes fontolóra venni, mely tulajdonságokat szeretnénk leginkább magunkénak tudni! Ha pedig úgy érezzük, házasságunkban elharapóztak a negatívumok, akkor az adott jegy előnytelen tulajdonságai ellen kell dolgoznunk, hogy megjavíthassuk a kapcsolatot. Ehhez következzenek most a jellemzések és a tippek!
Kos házasságok (márc.21-ápr.19.)
A Kos házasságban garantáltan senki sem fog unatkozni, ugyanis ezt a házasságot leginkább a vállalkozó szellem jellemzi. A „gyerünk, csináljuk” mentalitás által a kapcsolat mindig friss és izgalmas marad. A spontaneitás is fontos szerepet játszik: last minute utak, spontán randik, pörgős -leginkább sportos- programok, váratlan ajándékok abszolút jellemzőek lehetnek. A felek a házasságon belül megőrzik saját egyéniségüket. Energikusságuk azonban gyakori vitákban is megnyilvánulhat, akár egymással, akár közös „ellenségeikkel”. Sőt, versenyhelyzet is kialakulhat férj és feleség között. Azonban érdemes figyelni, hogy ne egymás ellen dolgozzanak, hanem egymásért és a közös építésre használják a kapott kifogyhatatlan hajtóerőt.
Bika házasságok (ápr.20-máj.20.)
A Bika jegyében esküdött házaspárról sugárzik az életöröm. Finom ebédek és vacsorák, masszázsok, spa élmények jellemzőek, amikor a családi kassza éppen megengedi. Az esküvő előtti kapcsolatuk következő, – talán lassú, de- logikus lépése a házasság, mely igen stabilnak és tartósnak ígérkezik. Legnagyobb problémájuk általában a pénzkeresés és pénzköltés ördögi köre. Sajnos hajlamosak túl erősen ragaszkodni a megszokásokhoz és nem nyitni az új dolgok felé. Ha probléma merül fel, az új utak keresése, egy kis frissesség a hálószobában és azon kívül is, illetve egy kevés adományozás vagy karitatív munka is segíteni fog.
Ikrek házasságok (máj.21-jún.20.)
Az Ikrekben kötött házasságok központi témája a kommunikáció. Az ingyen beszélgetéses telefonelőfizetés mellett bizonyára sokat beszélgetnek a házastársak chat-en, e-mailben, sms-ben. Mindig van miről tájékoztatni a másikat, véleményt kérni, összevitatkozni. Állandó a sürgés-forgás, nagyon kedvelik a változatosságot: utazásokat, tanulási lehetőségeket. A párnak érdemes együtt eljárnia izgalmas kurzusokra: mint például búvárkodás, ejtőernyőzés, tánctanfolyam, egy különleges főzőtanfolyam, honlapszerkesztés, vagy mondjuk a blogírás mesterfokozata. Viszont a temérdek tennivaló közepette elsősorban a kapcsolatukra kellene koncetrálniuk és a közös dolgokat kell előtérbe helyezni.
Rák házasságok (jún.21-júl.22.)
A Rák jegyében kötött házasságok középpontjában a közös otthon megteremtése, szépítgetése és a gyerekek állnak. Sokat fektetnek az ingatlan vásárlásába, a gyerekszobák berendezésébe, renoválásokba stb. Talán a konyha az egyik legfontosabb helyiség, mivel a pár egyik kedvenc közös időtöltése a főzés lehet. Nagyon szeretik egymást kényeszetni, becézgetni. A csodálatos kapcsolatban fennáll a veszély, hogy a házastársak túlzottan sok időt töltenek a csinos kis otthonukban, és csak egymásnak kezdenek élni. Mindenképp javasolt néha másra bízni a gyerekeket és eljárniuk otthonról. Akár heti vagy havi rendszerességgel érdemes ellátogatniuk egy klubba, esetleg egy kis testmozgással is egybekötni a kimozdulásokat – csakis a finom falatok ellensúlyozása végett.
Oroszlán házasságok (júl.23-aug.22.)
Az Oroszlán házasság a férj és feleség szerep tökéletesítéséről szól. Szenvedélyekkel teli házasság, ahol mindig a főszerepért zajlik a harc. Mindkét félnek stabil elképzelése és véleménye van a dolgokról, melyet egyáltalán nem félnek őszintén megosztani a másikkal. Fontos, hogy a pár egyik tagja se akarja a király/ királynő szerepét betölteni, mert a másikon úgysem fog tudni uralkodni. Érdemes – stílusuknak megfelelően- színházba, operába, koncertekre járniuk, egymást minél többször kisebb-nagyobb ajándékokkal meglepni (nem csak szülinap, névnap és Karácsony alkalmából….). Egy-egy vita után egy romantikus vacsora és egy kis kedveskedés, hízelgés garantáltan minden sérelmet elfeledtet
Szűz házasságok (aug.23-szept.22.)
A Szűz házasságokat a tudatosság, a felelősség, a jól szervezettség és a pontos napi rutin jellemzi. Úgy működik az egész, mint egy jól olajozott gépezet: mindenki tudja a feladatát, szorgalmasan dolgoznak mindketten (a háztartásban és azon kívül is). Mivel az apróságokra is odafigyelnek, makulátlan a tisztaság kívül-belül. Sokat beszélgetnek egészségügyi (sport, étkezés, szokások stb.) kérdésekről; a lelki egészség táplálása érdekében pedig nagyon szépen tudják napról napra bíztatni egymást. Ügyelniük mindössze arra kell, hogy ne vesszenek el a problémák részleteiben, hanem teljességében tekintsenek a megoldásra. És viták esetén ne legyenek túlzottan kritikusak a másikkal!!
Mérleg házassságok (szept.23-okt.22.)
A Mérleg házasságok az igazi tündérmesébe illő kapcsolatok. Mindig mindenben az egyensúlyra törekszenek, mindkét félnek egyformán fontos a harmonikus kapcsolat. Békés, csendes hétköznapokat élnek, kompromisszumokra törekszenek, épp ezért a döntési helyzetek megviselhetik a párt. Mindketten erősen befolyásolják egymás öltözködési és viselkedési stílusát, ízlését, művészeti beállítottságát. Vigyázni kell, hogy az egyéniségét egyik fél se veszítse el. Ne mindig csak közös vagy társas, hanem olykor egyéni programokat is csináljanak.
Skorpió házasságok (okt.23-nov.21.)
A Skorpió házasságokat titokzatosság, szenvedély és belsőségesség jellemzi leginkább. A kezdeti romantikát képes a pár hosszú évekig fenntartani, mivel hajlandóak az újításokat rugalmasan befogadni. Közösen remek érzékük van az üzlethez és a befektetésekhez, azonban óvakodni kell attól, hogy a hatalmi és irányítási kérdések eluralkodjanak a kapcsolatban. A féltékenység bizonyára állandóan jelen van, ami egész addig nem is probléma, amíg normál keretek között tartják. Ha az egyik fél úgy érzi, hogy megbántotta a másik, mindenképp próbáljon meg nyíltan beszélni az érzéseiről, mert az elfojtások nem vezetnek jóra.
Nyilas házasságok (nov.22-dec.21.)
A Nyilas házasságot ugyanúgy, mint a Kost és az Ikreket, vállakozó szellem és végtelen mozgékonyság jellemzi. Azonban a Nyilasnál az utazások sokkal jelentősebben -kontinenseket átszelően- jelennek meg. A pár szeret eljárni otthonról egy sima hétköznapi estén is, de ahogy idejük és családi kasszájuk engedi, biztosan egy újabb utazáson gondolkoznak. Bizonyára szeretnek új helyeket, kultúrákat, idegen nyelveket tanulmányozni, felfedezni. Gyakran a tanulás lendületében új képesítést is szerezhetnek a felek. Az egyik házastárs hitvilága vagy életfilozófiája erősen meghatározhatja kapcsolatukat vagy akár életüket. Leggyengébb pontjuk, hogy túl sok kockázatot vállalhatnak egyszerre, legfőképpen anyagi értelemben. Néha a kevesebb, több!
Bak házasságok (dec.22.-jan.19.)
A Bak házasságok meghatározói a hagyományok, a társadalmi tradíciók, pozíciók és a tulajdon. Nagyon stabil alapokon állnak: ha a szerelem lángja kihuny, a szeretet és a tisztelet akkor is kölcsönösen megmarad a házastársak között. Ezért aztán gyakran kérnek a Bak idején esküdött pároktól jó tanácsot a többiek 🙂 A stabilitás abban is megnyilvánulhat, hogy szeretik megőrizni és az utódoknak átadni a családi hagyományaikat. Ugyanakkor a karrier kérdések is gyakran előtérbe kerülnek: az egyik képes lemondani, hogy a másikat viszont támogathassa ezzel a szakmai előrelépésben. Fontos, hogy azt is képesek legyenek elfogadni, ami a hagyományokon kívül esik. Inkább a jelenben kell élniük, mint a múltban vagy a jövőben.
Vízöntő házasságok (jan.20-febr.18.)
A Vízöntő házasságokról legkevésbé sem mondható el, hogy szokványosak. Nagyon modern felfogású kapcsolatok ezek, melyben a házastársak egymás legjobb barátai is egyben. A Vízöntő házasságban nagyon szociális beállítottságúak a felek, szívesen szerveznek összejöveteleket, vagy vesznek részt különböző rendezvényeken. Igyekeznek sok barátot gyűjteni, akik által aztán megint újabb ismeretségekre tehetnek szert. Arra kell vigyázni, hogy ne vigyék túlzásba a társasági időtöltést, hanem csak kettesben is töltsenek el elég időt.
Halak házasságok (febr.19-márc.20.)
A Halak házasságok olyanok, mintha egy másik világban köttettek volna. Általában a felek minden körülmények között kitartanak egymás mellett. Rendkívül romantikus, fantáziadús és kreatív légkör uralkodik házasságukban, szinte szavak nélkül is képesek kommunikálni egymással. Talán vízparton laknak, vagy álmodoznak róla, hogy odaköltöznek, akár csak rövidebb hétvégi nyaralások idejére! A külvilág számára általában érthetetlen a két fél összeköttetése (valószínűleg nagyon eltérő személyiségeik miatt), viszont ők ketten nagyon is jól érzik a láthatatlan köteléket. Eskü megújítások vagy a külvilágtól való elvonulásaik teszik igazán elmélyültté házasságukat. Arra kell vigyázniuk, hogy a realitást semmiképp se veszítsék el. Illetve el kell fogadnia mindkét félnek, hogy a másik néha egy kis egyedüllétre vágyik.
Hozzászólások: