MI A VÉRCSOPORTOD? MEGMONDOM, MILYEN A SZEMÉLYISÉGED!

Egy japán professzor, Takeji Furukawa 1927-ben egy tudományos szakfolyóirat hasábjain közölte először tanulmányát, miszerint nagy mintán végzett megfigyelés alapján bizonyos vércsoportokkal szinte mindig adott személyiségjegyek járnak együtt.  A kutatás magatartástudományi kérdőívek segítségével történt, amelynek eredményeit statisztikai módszerekkel összegezte.

VÉRCSOPORT ÉS CSILLAGÁLLÁS

A vércsoport és a temperamentum közötti összefüggés sokak szerint a születési csillagállás és a személyiség kapcsolatára hasonlít: tehát a tudaton kívüli, „külső” hatalom által elrendelt, végérvényes és megkerülhetetlen jellegű. Elvégre a csillagok állását nem változtathatod meg, miként a vércsoportodat sem. Lássuk, ez a gyakorlatban mit jelent!

NULLÁS VÉRCSOPORT SZEMÉLYISÉGE

A nullás vércsoporthoz vezetői személyiséget szokás társítani. Jellemző tulajdonságai az erős jellem és a lojalitás. Az érintettek inkább diktálják, mintsem követik a trendet. A nullás vércsoportú emberek társasági lényeg, energikusak, ambíciókkal teliek, magabiztosak és szenvedélyesen küzdenek céljaik eléréséért.
Könnyen figyelem középpontjába kerülnek. Önbizalmuk és figyelemkeresésük azonban a ló másik oldalára pottyanthatja őket: hajlamosak a túlzott birtokvágyra és az irigységre.

B-S VÉRCSOPORT SZEMÉLYISÉGE

Kulcsszava a gyakorlatiasság, de szívesen otthagyják a járt utat a járatlanért, ha éppen az tűnik számukra praktikusnak. Bár laza és közvetlen személyiségűek, ez koránt sem jelent lustaságot és motiváció nélküli életet.
A B-s vércsoportúak biztosan véghezviszik, amibe belekezdtek – még akkor is, ha rajtuk kívül senki más nem hisz a sikerben. A típushoz tartoznak a klasszikus „hangulatemberek”, akik időnként túlérzékenyek a környezeti ingerekre.

A-S VÉRCSOPORT SZEMÉLYISÉGE

Békés, nyugodt, elfogadó – ez jellemzi az A-s vércsoportúakat, akik érzékenyek, türelmesek és felelősségteljesek. Valamennyi közül ők a legkreatívabbak.
Ez azonban könnyen túlzott konfliktuskerüléshez vezethet, ami egyenes út az elfojtott stressz felhalmozódásához. Szélsőséges esetben makacsságra és rugalmatlanságra hajlamosak.

AB-S VÉRCSOPORT SZEMÉLYISÉGE

A legritkább vércsoporthoz tartozók magukban hordozzák az A-ra és B-re jellemző vonásokat is. Ellentmondásos személyiségűek, éppen ezért nehéz kategorizálni őket.
Leggyakoribb tulajdonságaik az elfogadás, a megbocsátás és a saját magukkal szembeni maximalizmus. Gyakran választanak segítő pályát, hogy támogathassanak másokat, de eközben saját magukkal nem bánnak kesztyűs kézzel.

MILYEN A VÉRCSOPORTOD?

Tudod, hogy melyik kategóriához tartozol? Ha még nem vagy tisztában a vércsoportoddal, a legközelebbi vérvétel vagy véradás alkalmával azonnal megtudhatod. Akár egyetértesz az elvileg rád vonatkozó résszel, akár nem, az összefüggés mindenképp figyelemreméltó, ugye? Ne felejtsd el megkérdezni a barátaidat és a családtagjaidat, szerintük bejön-e!
Hozzászólások: