Így óvjuk az intim területek tisztaságát!

Nem szabad túlzásokba esni, mert az bizonyos esetekben akár káros is lehet! Tippjeink segítenek eligazodni az intim higiénia terén.

Untitled-7

Legjobb a tiszta víz

Elég az intim részeket vízzel lemosni, nincs szükség intim mosakodószerekre vagy parfümizált tusfürdőre.

Hagyjuk a szivacsot

A mosdókendők és a szivacsok a baktériumok melegágyai, ezért ne használjuk őket intim részeken. Még akkor sem, ha rendszeresen, alaposan, forró vízzel kimossuk őket!

Váltsuk a fehérneműt

Vegyünk mindennap tiszta bugyit, lehetőleg pamutból készültet, mert jó a légát­eresztő képessége. A szintetikus anya­gokban ugyanis könnyebben megizzadunk, a meleg és a nedvesség pedig ideá­lis tápta­lajt nyújt a gombáknak.

Felejtsük el az öblítést

Soha ne irányítsuk a zuhany vízsugarát direkt a hüvelyre, mellőzzük a hüvelyöblítést és az ülőfürdőket, kivéve, ha az orvos elő­írja. Még a menstruáció alatt is elegendő a külső részek megmosása a zuhany alatt.

Szex után irány a WC

Szeretkezés után közvetlenül menjünk ki a mellékhelyiségbe, és ürítsük ki a hólyagunkat. A szexuális aktus közben a végbélből vagy a hüvelyből a húgycsőbe gyulladást okozó baktériumok kerülhetnek. Ezeket ilyenkor a vizelettel kimoshatjuk.

Nincs szükség illatosítóra

Az intim dezodorok sok esetben megzavarják a hüvely természetes flóráját, irritálják a bőrt, s allergiás reak­ciót is kiválthatnak.Nem kell betét sem

Egészségügyi betét legfeljebb a menstruá­ció alatt és közvetlenül utána ajánlott. Nem tanácsos azonban állandóan használni, mert a műanyag védőfólia akadályozza az alsónemű szellőzését, a meleg, nedves közeg pedig kedvez a kórokozóknak.

Hozzászólások:

One thought on “Így óvjuk az intim területek tisztaságát!”

Comments are closed.