El kell oszlatni a kenyérfogyasztást övező tévhiteket ? mondja egy táplálkozás szakértő

A kenyér az egyik alapvető élelmiszerünk, ám a fogyókúrázók egyenesen ellenségként tekintenek rá. Egy felmérés szerint a nők 43 százaléka igyekszik mellőzni a kenyeret az étrendjéből, 20 százalékuk bűntudatot érez, ha kenyeret eszik, míg a megkérdezettek fele nem tudja, hogy mit gondoljon a bió péktermékekről.

2015-09-15_065901

Az ausztrál Bakers Delight pékség által megrendelt tanulmány célja, hogy megcáfolja a kenyérrel és a kenyérfogyasztással kapcsolatos széles körben elterjedt mítoszokat. A tanulmány szerint a szülők igyekeznek csökkenteni a kenyér mennyiségét a gyerekeik étrendjében, mivel meg vannak győződve, hogy a kenyér hizlal.

?Sok nő nincs tisztában a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, vagy egyéb egészséges péktermékek fogyasztásának előnyeivel, és azzal sem, hogy a glutén mentes étrend káros is lehet. Ha helyesen fogyasztjuk a kenyeret, az hozzájárul az emésztőrendszerünk egészségének megőrzéséhez, valamint a szervezet általános jólétének megőrzéséhez? ? fogalmazott Sharon Natoli, az Ausztrál Táplálkozástudományi Intézet szakembere.

Hozzátette: azoknak, akik szívproblémákkal küszködnek, a magvas kenyerek fogyasztása ajánlott. A szakértő egy másik, kenyérrel kapcsolatos tévhitet is eloszlatott.

?Sokan a kenyeret hibáztatják a haspuffadás miatt, ám mielőtt száműznénk az étrendünkből a kenyeret, jó ha elvégezzük a javasolt vizsgálatokat, és csak azok ismeretében döntsünk a kenyér esetleges mellőzéséről? ? mondta Sharon Natoli.

Hozzászólások: