10 jel, hogy a kapcsolatodat nem szabad újra és újra megmentened

A rossz kapcsolat nem csak megnehezíti az életed, de az állandó küzdelmek súlyos depressziót is okozhatnak. Főleg ha csak te teszel erőfeszítést azért, hogy megmentsd ezt az egészet. Ha ezeket a jeleket tapasztalod, akkor lehet hogy végleg eljött az idő arra, hogy elváljatok egymástól.

Ha a párod kerüli a veled töltött időt

Ha úgy tűnik, hogy a partnered soha nem talál elegendő időt számodra, ellenben mindig készen áll arra, hogy másokkal időt töltsön ez egy fontos jel. Valószínű, hogy már nem talál elég érdekesnek téged, hogy veled legyen. Ha valaki igazán szeretne veled lenni, akkor talál a számára időt.

Teljesen más embernek érzed magad, mint korábban

Amikor igazán szeretsz valakit, akkor elfogadod őt, ahogy van. Az, hogy valaki meg akarja változtatni a személyiségedet, a jellemedet az nem egészséges jel. Nem kellene feladnod a hobbidat, vagy az érdeklődésedet más miatt. Ugyanitt nem szabadna bűntudatot érezned, ha valami olyasmit cselekedtél, amit a párod elutasított. Ha korábban boldogabb és szabadabb voltál, mint most a kapcsolatodban, akkor valószínűleg el kell hagynod a másikat, hogy újra kiteljesedj.

Ha már nem vagy nyílt előtte

A kommunikáció a kulcs a tartós kapcsolatokhoz, és ha nehezen tudsz megnyílni már a partnered előtt, vagy nem osztod meg vele a titkaidat, inkább mással beszélgetsz, akkor valami nincs rendben veletek.

Ha a beszélgetések nagy része vitává fajul

Ha mégis beszélgettek, akkor általában vitára kerül a sor köztetek. Az egyéni gondolatok kifejezése mellett gyakran nem találod meg azt, hogy miért is kéne nektek együtt lenni, milyen kis dolgok miatt is kell küzdenetek.

Ha a szíved már nem dobog erősen, ha a másikra gondolsz

Természetes, hogy a kapcsolatok előrehaladnak, és túljuttok a „nászút fázisán”, és a kezdeti izgalom elmúlik. De ez nem jelenti azt, hogy az összes szikra elhalványul. Ha nem gondolsz mosolyogva a párodra, vagy már nem tesz boldoggá semmilyen módon, akkor érdemes őt elengedned.

Ha a partnered mindig csak „fogad”, nem pedig „ad”

Egy kapcsolat mindkét oldaltól egyenlő erőfeszítéseket igényel. Ha folyamatosan csak te csinálsz valamit a kapcsolat javítása és megerősítése érdekében, miközben a másik csak fogadja ezt, akkor ez bizony probléma.

A kapcsolatotok száraznak és unalmasnak tűnik

A szerelmi életben nem minden egy romantikus filmből, de attól még nem kell unalmasnak lennie. Az egyszerű együtt főzéstől, a sétákig számos olyan dolog van, amivel örömet okozhattok a másiknak, vagy közösen részt vehettek valamiben. Csak hajlandóságot kell mutatni azért, hogy izgalmassá váljanak a dolgok és újítsatok egy kicsit.

Nem fejlődsz a kapcsolatotokban

A növekedés minden kapcsolatban nagyon fontos szempont, főleg ha ez kölcsönös. A boldog kapcsolatokban élők felemelik egymást, és együtt növekednek. Ha a partnered nem inspirál téged, csak lehúz, akkor érdemes elgondolkozni a kapcsolat megszüntetésén.

Ha nem te állsz a párod prioritási listájának első helyén

Sajnos sok párkapcsolatban mások a prioritások, de a másik ember mindig kiemelkedő szerepet kell, hogy betöltsön a másik listáján. Ha nincs szüksége rád a partnerednek, akkor el kell gondolkozni a kapcsolatotokon.

Ha nem érzed, hogy szeretnének

A szerelem és a melegség érzése tartja fenn a kapcsolatokat. Ha a partnered miatt sírsz, gondolj arra, hogy miért kezdtél el randevúzni vele. A harcok és a családi problémák súlyosabban befolyásolhatják az egészségedet, mint azt gondolod. Ne feledd! Megérdemled a boldogságot, és a mentális egészséget!

Hozzászólások: